Videohry v ABC: Frozenheim, Roller Champions, Kao the Kangaroo a Pán prstenů

Videohry v ABC: Frozenheim, Roller Champions, Kao the Kangaroo a Pán prstenů
Sdílej
 
Vikingská hra Frozenheim vám ukáže, že na severu není sranda. Roller Champions je basket na bruslích. Kao the Kangaroo je trochu jiná hopsačka. A Pán prstenů je znovu v rukou EA. Mrkněte na recenze videoher z časopisu ABC č. 14/2022.

Počítačové hry v časopisu ABC č. 14/2022:

Frozenheim: Na severu není sranda

Her na vikingské téma vyšla v posledních letech celá řada a pro vývojáře není jednoduché přijít v té záplavě s něčím novým. Studiu Paranoid Interactive se to s novinkou Frozenheim přesto podařilo. Začínáte s partou Vikingů a váš první úkol je přirazit s lodí ke břehu a najít vhodné místo pro tábor. Z tábora brzy uděláte vesnici, z vesnice město. Uběhne pár let a vaše parta se vydá na výpravu do neznáma. Nově postavené a prosperující město nechá za zády a začne kdesi v divočině nanovo.

Video se připravuje ...

Frozenheim: Trailer na hru • Zdroj: Hyperstrange

Frozenheim patří do žánru city-builder, což jsou hry, kde se hlavně staráte o město. Sbíráte suroviny na nové budovy i uživení obyvatel, čelíte přírodním pohromám nebo nájezdům nepřátel a do toho se snažíte v docích opravit a vylepšit vaši vikingskou loď, aby byla, až přijde čas, připravená na další dobrodružnou výpravu.

Oproti jiným vikingským hrám neklade Frozenheim důraz na boj, snaží se soustředit na objevitelskou stránku vikingské éry. A daří se jí to velmi dobře. Prozkoumávat mrazivé severní konce světa a snažit se v nich vybudovat nové živoucí vesnice uprostřed divočiny sice není žádná procházka růžovou zahradou, ale rozhodně je to velká zábava.

Platforma: PC

paranoidinteractive.net


Roller Champions: Basket na bruslích

Zní to zvláštně, ale Roller Champions na první pohled opravdu připomíná basketbal na kolečkových bruslích. Místo klasického hřiště jsou tu plochy připomínající tu závodní dráhu, tu skatepark. Hráči se rozdělí na dva týmy a snaží se ukořistit míč. Prohazují ho mezi kruhy umístěnými nad arénou a za to získávají vítězné body. Čím déle mají míč v držení, tím víc bodů skórují, ale také riskují, že je dřív nebo později soupeř srazí a vezme si míč pro sebe. Což není nic těžkého, protože jste na kolečkových bruslích a stačí lehké drcnutí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud