Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?

Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?
Sdílej
 
Studio Warner Bros. oznámilo, že natočí nové filmy podle fantasy románů Pán prstenů a Hobit. Kdy se kina znovu změní na Středozemi a co v nich uvidíme? Anime od japonského režiséra? Třeba...

Dvě desetiletí po uvedení původní filmové trilogie Pán prstenů, kterou režíroval Peter Jackson, nás znovu čeká návrat do Středozemě. Studio Warner Bros. oznámilo, že natočí nové filmy podle románů Pán prstenů a Hobit spisovatele J. R. R. Tolkiena.

Kdy bude nový Pán prstenů a o čem?

Kdy bude nový filmový Pán prstenů, nebo dokonce o čem, se zatím neví. Jisté je, že se nebude jednat o novou verzi už zfilmovaných příběhů. Možností je mnoho. Když streamovací služba Netflix usilovala o možnost udělat z Pána prstenů seriál, prosazovala vizi hned několika vzájemně propojených projektů od filmů o Gandalfovi po seriál s Aragornem.

Režisér původní trilogie Peter Jackson a jeho nejbližší spolupracovnice Fran Walsh a Philippa Boyens, kteří společně realizovali i filmovou trilogii Hobit, vydali tiskové prohlášení. V něm uvádějí, že je držitelé filmových práv „drží celou dobu v obraze.” Jackson a spol. se těší, až se dozví více o nové vizi budoucnosti celé série.

Pán prstenů jako anime:

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Studio Warner Bros. současně chystá celovečerní anime The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Pan prstenů: Válka Rohirů).

Film režíruje Kendži Kamijama (anglický přepis Kenji Kamiyama, natočil seriály Duch ve stroji: SAC_2045, Blade Runner: Black Lotus a epizodu Devátá Jedi z antologie Star Wars: Vize).

Děj anime filmu se odehrává několik století před událostmi trilogie Pán prstenů. Hlavním hrdinou je Helm Kladivo, legendární král Rohanu, podle kterého je pojmenovaná takřka nedobytná pevnost Helmův žleb. Ve filmu se má nějakým způsobem znovu objevit postava štítonošky Éowyn. Premiéra animované filmu je naplánovaná na rok 2024.

Návraty do Středozemě:

Prsteny moci a hra s Glumem

Magické kouzlo Středozemě je zjevně stále živé. Minulý rok měl premiéru drahý seriál Pán prstenů: Prsteny moci (Rings of Power), který odhalil Středozem před apokalypsou. Jeho hlavní hrdinka elfka Galadriel se snaží zabránit nevyhnutelnému vzestupu zlého pána Saurona. Prvních osm epizod uvedla streamovací služba Amazon Prime a na pokračování se pracuje.

V několika posledních letech se Pán prstenů zároveň stal tématem mnoha různých videoher. K nejznámějším patří série Shadow of Mordor (Stín Mordoru) o hraničáři, který se rozhodl pomstít skřetům za to, že zabili jeho milé.

Nejnovější hrou je naopak The Lord of the Rings: Gollum, v níž si budeme moct zahrát za nechvalně proslulého Gluma. Dočkat bychom se jí mohli už v polovině tohoto roku.

Pán prstenů: Prsteny moci odhalují Středozem před apokalypsou

Pán prstenů: Prsteny moci odhalují Středozem před apokalypsou

Glumovo velké dobrodružství: Brány Středozemě se opět otevírají

Glumovo velké dobrodružství: Brány Středozemě se opět otevírají

Harry Potter na MAX: Nový seriál je jistý

Harry Potter na MAX: Nový seriál je jistý

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

Pán prstenu: Společenstvo vyrazilo před 20 lety

 

Články odjinud