LEGO je LOTR! Prsteny moci nepotřebuje, stačí kostky

LEGO je LOTR! Prsteny moci nepotřebuje, stačí kostky
Sdílej
 
Po největší LEGO stavebnici z fantasy říše Pána prstenů přichází další, která není o moc menší. Místo Roklinky zamíříme do země stínů plné lotrů. Chcete si postavit Sauronovu temnou věž Barad-Dûr? Nebo raději nový film?

LEGO stavebnice s Roklinkou (Rivendell) je největším setem s motivem Pána prstenů. 6 167 kostek jsme si v ábíčku pěkně vyzkoušeli (video recenzi sledujte tady) a brzy nás to asi čeká znovu. LEGO se Sauronovu temnou věž Barad-Dûr (LEGO Icons #10333) je jen o něco málo menší - masivní replika zlověstné dominanty Mordoru se skládá z 5 471 kostek.

Sauronova věž z LEGO je vysoká přes 80 centimetrů a po otevření odhaluje temná tajemství ještě temnějšího lotra ze Středozemě - trůní sál, žalář, zbrojnici, a dokonce i kuchyni. Sauronova oko posazené na vrcholu zlověstně shlíží na 10 minifigurek s postavami z filmové trilogie Pán prstenů jako jsou Glum, Sam, Frodo, Gothmog, banda skřetů a Sauronova ústa.

Stavebnice LEGO Pán prstenů: Barad-Dûr (10333 ) •  LEGO

LEGO set The Lord of the Rings: Barad-Dûr je v prodeji od 1. června 2024 pro „členy klubu” LEGO Insiders a od 4. června pro všechny ostatní. Cena šplhá do skoro stejných výšin jako vrchol věže, možná proto získají první kupující bonusový set s Nazgûlem. No a proč LOTR v nadpisu? No přece zkratka pro původní anglický název The Lord of the Rings.

Nový Pán prstenů: Film s Glumem

Další LEGO set z fantasy říše Pána prstenů přichází v době, kdy se vyrojilo několik více nebo méně očekávaných LOTRovských novinek najednou. Andy Serkis, který hrál Cézara v předchozích třech dílech filmové série o Planeta opic, se ujme hlavní role a režie nového filmu The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum (Hon na Gluma).

O čem bude? Název napoví. Serkis se proslavil jako Glum v původní trilogii Pán prstenů a dodnes platí za nejrespektovanějšího herce, když přijde na natáčení s využitím moderní technologie „performance capture” (viz. Avatar).

Spojení s původním Pánem prstenů nekončí. Serkis má úzce spolupracovat s  režisérem Peterem Jacksonem a scenáristkami Fran Walsh a Philippa Boyens, kterým můžeme poděkovat za Společenstvo prstenu, Dvě věže i Návrat krále.

Jackson dokonce prozradil, že Hon na Gluma bude prvním ze dvou plánovaných filmů. A přitom nezapočítal už natáčené celovečerní anime The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Pan prstenů: Válka Rohirů)! Snad z to dopadne lépe, než loňská hra The Lord of the Rings: Gollum.

Prsteny moci se vrací: Kdy budou online?

Mimochodem, jeden (fanouškovský) film The Hunt for Gollum vznikl už před několika lety. Stále ho můžete sledovat online na YouTube. Na stream se chystá i dlouho očekávané pokračování seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Velkolepá a ambiciózní podívaná zachycuje vzestup temného pána Saurona k moci.

Jak to dopadne, samozřejmě víme, ale sledovat Galadriel v módu rozběsněné elfí válečnice je zábava! Prsteny moci se vrací na Amazon Prime 29. srpna 2024. tady se můžete podívat na video ze zákulisí natáčení druhé série.

Pán prstenů: Prsteny moci odhalují Středozem před apokalypsou

Pán prstenů: Prsteny moci odhalují Středozem před apokalypsou

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?

Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?

 

Články odjinud