Největší LEGO hrad je jako Disneyho pohádka

Největší LEGO hrad je jako Disneyho pohádka
Sdílej
 
4 837 kostek! Tolik jich má největší LEGO stavebnice hradu. Její předlohou se stala ikona studia Disney a nechybí ani motivy z nejznámějších animovaných pohádek od Sněhurky po Na vlásku. Podívej se na video a foto.

Sněhurka a sedm trpaslíků, Popelka, Princezna a žabák nebo Na vlásku. Hrdinky, hrdinové a motivy z jedněch z nejznámějších animovaných filmů studia Disney našli nový domov. V tomto případě rozhodně platí rčení můj dům, můj hrad. Doslova, protože se opravdu jedná o hrad (nebo, ehm, zámek). A ne ledajaký. Největší hrad ze stavebnice LEGO postavený ze skoro 5 000 kostek.

LEGO hrad nebo zámek?

Předlohou největšího LEGO hradu/zámku se stala pohádková ikona, která je součástí loga studia Disney. Vidět ji můžete na začátku každé disneyovky. Ale skutečné „hradní” atrakce stojí také v zábavních parcích Disneyland a Walt Disney World. Podívej se, jak stavebnice vypadá:

Tato stavebnice je dostupná i v Česku pod oficiálním názvem LEGO zámek a číslem 43222. skládá se z přesně 4 837 kostek. To je o 800 kousků více než předchozí verze vydaná v roce 2016.

Stavebnice LEGO Disney zámek (ale podle expertů z ábíčka fakt vypadá spíš jako hrad) se začíná prodávat od 4. července. Členové klubu LEGO VIP si ji můžou koupit už od začátku měsíce.

Stavebnice LEGO s Roklinkou (Rivendell) z Pána prstenů je ještě větší, má dokonce 6 167 kostek. A když už jsme u těch novinek, kdo viděl novou a skutečnější podobu série LEGO Friends?

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

Lego ve vesmíru: Tisíc malých kosmonautů

Lego ve vesmíru: Tisíc malých kosmonautů

 

Články odjinud