Postavte si stavebnice LEGO®! Dnes je Světový den hraní

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Kdo by neměl rád kostky LEGO®!? A nejlepší chvíle postavit si něco ze stavebnice oblíbené po celém světě je zrovna dnes, protože slavíme Světový den hraní. Podívejte se na video, jak se ábíčko zúčastnilo souboje ve stavění stavebnic LEGO a jak to dopadlo.

Stavebnice LEGO patří k nejoblíbenějším stavebnicím v redakci ábíčka. Některým z nás se o něm dokonce i docela často zdá. A protože dnes je Světový den hraní, je také nejlepší příležitost spojit dohromady pár (nebo celou hromadu) kostek.

Do souboje ve stavění stavebnic z řady LEGO Creator 3v1 jsme vyslali šéfa Zdeňka, který se statečně postavil zástupcům redakcí Auto.cz, Reflex a Blesku pro ženy. Zdeněk vylosoval formuli a už to jelo! Kolikátý byl nakonec „v cíli”, uvidíte ve videu v úvodu článku.

Nová kampaň LEGO: Hravost je tvá superschopnost

Společnost LEGO ve svém novém průzkumu zjistila, že zapojení i pár minut hry denně do vašeho programu významně přispívá k vaší psychické pohodě. Studie dále zjistila, že děti tráví hraním v průměru pouhá 2 % svého týdne.

Současně se přišlo na to, že průměrný dospělý člověk stráví „scrollováním“ na svém chytrém telefonu až 26 hodin týdně, tedy v průměru více než 3,5 hodiny denně. To se nám zdá dost málo. Vždyť hraní má velký přínos pro rozvoj schopností všech dětí.

Recenze LEGO Batmanovy jeskyně v ABC •  ABC

A proto společnost LEGO spouští novou kampaň Hravost je tvá superschopnost. Jejím cílem je inspirovat rodiny, aby změnily priority a zapojily hru ve větší míře do každodenního programu. Nejlepší na tom je, že superhrdinou se může stát opravdu každý, protože LEGO je pro všechny.

Zábava na celý život

Oslavte Světový den hraní, postavte něco z kostek LEGO a zapojte i mámu a tátu. Společnost LEGO má něco pro každého - třeba úchvatnou Batmanovu jeskyni, kterou rozebíráme (vlastně skládáme) v novém ábíčku. Nebo různé sety s Indianou Jonesem, obří Roklinku z Pána prstenů, ale i Ford Mustang z řady Technic, který kombinuje kostky s augmentovanou realitou (recenze tady).

Stavět modely z kostek LEGO je super hobby a může být zábavou na celý život.

Více informací najdete na https://www.lego.com/cs-cz/world-play-day.

Ábíčko natáčelo v Legolandu: Video mag plný novinek a zábavy

Ábíčko natáčelo v Legolandu: Video mag plný novinek a zábavy

Lego ve vesmíru: Tisíc malých kosmonautů

Lego ve vesmíru: Tisíc malých kosmonautů

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

Autor

abm