LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Nechť vás provází Síla

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Nechť vás provází Síla
Sdílej
 
Prožijte nezapomenutelné momenty z kompletní historie Galaxie v nové Star Wars hře odehrávající se ve světě LEGO. Nenechte si ujít LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Hra LEGO Star Wars: The Skywalker Saga nezískala svůj název náhodou. Skutečně vás totiž provede celou výpravnou ságou Star Wars čítající celkem devět filmů ve třech trilogiích. Svůj virtuální příběh můžete zahájit na začátku každé z nich. Zažijete tak zradu mladého Anakina Skywalkera, zažehnete novou naději pro Galaxii v podání jeho potomků Luka Skywalkera a Leii, zahrajete si ale i za krásnou Rey, jež bojuje za světlou stranu Síly v nejnovější filmové trilogii.

Přemisťujte kostky myšlenkou

V dosud největší a graficky nejpropracovanější LEGO hře vyzkoušíte blastery i světelné meče, to vše v podání přibližně tří stovek hratelných postav. Síla vás bude provázet po celou dobu vaší pouti, takže si užijete i spoustu logických a fyzikálních hádanek, při kterých budete přesouvat věci na správné místo a umožňovat tak svojí postavě či rovnou celé rebelské armádě další postup. Znalci Star Wars dobře vědí, že právě Síla umožňuje přesvědčit ostatní o svých úmyslech, a to pomůže v momentech, kdy by se násilí nemuselo vyplatit.

Video se připravuje ...

LEGO Star Wars The Skywalker Saga: Official Reveal Trailer • Zdroj: LEGO

Galaxie Star Wars jako žádná jiná

Nová hra nabízí částečně otevřený svět, ve kterém postupně navštívíte 23 planet či měsíců. Ty se přitom často nacházejí ve zcela odlišných koutech Galaxie a těžko by se mohly více lišit. Podíváte se na pouštní Tatooine, zmrzlý Hoth i lesní Endor a poznáte zdejší flóru a faunu stejně jako různorodé nepřátelské jednotky. Při cestování vesmírem na vás i při použití hyperpohonu budou čekat nepříjemné nástrahy. Po vystoupení z hyperprostoru se často přimotáte k potyčkám vesmírných korábů, kterých ve hře naleznete zhruba sto rozličných druhů.

Video se připravuje ...

LEGO Star Wars The Skywalker Saga: Official Reveal Trailer • Zdroj: LEGO

Vystupte z hlavního příběhu

Nemůže chybět ani všudypřítomný humor, který je pro LEGO hry typický. Se skupinkou zvídavých imperiálních stormtrooperů tak možná rozklíčujete i to, jestli Han Solo v Epizodě IV skutečně vystřelil jako první, jak tvrdí znalci. To je však jen jeden z mnoha vedlejších úkolů, které vás v rámci výpravného dobrodružství čekají. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga je od 5. dubna 2022 k dispozici na počítačích, přenosné konzoli Nintendo Switch a také na současné i minulé generaci videoherních konzolí PlayStation a Xbox.


Postapokalyptické LEGO

LEGO se spolupráce s velkými herními či filmovými světy nebojí. Jednou ze žhavých novinek je LEGO sada obsahující ikonického robota Tallneck ze hry Horizon Forbidden West, o které jsme psali v ABC 6/2022. Sada čítající 1 222 kostek nabízí mimořádné detaily, které fanoušci ságy Horizon docení, ale středobodem je samozřejmě 34 centimetrů vysoký průzkumný robodinosaurus. Ten se stane ozdobou pokojíčku každého fanouška charismatické rusovlásky Aloy.

Star Wars a videohry

Skywalker Saga rozhodně není jedinou novou hrou na motivy Star Wars. V různých fázích rozpracovanosti je nyní nejméně půltucet dalších! Blízko vydání je mobilní bojová hra Star Wars: Hunters, pracuje se na akční adventuře Jedi: Fallen Order 2, tahové strategii od tvůrců Civilizace, příběhové hře Star Wars: Eclipse nebo remaku legendárních Knights of the Old Republic. Lákadlem dalších let může být i Star Wars střílečka od autorů Apex Legends nový Star Wars titul s otevřeným světem, který připravuje vydavatelský dům Ubisoft. Ten je domovem zavedených značek jako Assassin’s Creed či Far Cry.

Star Wars Jedi Survivor: Jako filmové Hvězdné války!

Star Wars Jedi Survivor: Jako filmové Hvězdné války!

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Star Wars, jaké jste ještě neviděli! Hračky ožívají

Star Wars, jaké jste ještě neviděli! Hračky ožívají

 

Články odjinud