LEGO Bricktales: Kreativní dobrodružství s legendárními kostkami

LEGO Bricktales: Kreativní dobrodružství s legendárními kostkami
Sdílej
 
V nové LEGO hře nenajdete hrdiny z Marvelu nebo Bradavic, zato se v ní opravdu hodně staví. Bricktales je kreativní dobrodružství s legendárními kostkami.

Stavebnice jsou srdcovou záležitostí mnoha dětí i dospělých. Jednou z těch celosvětově nejoblíbenějších stavebnic je bezesporu LEGO. Protože ale žádný pokojíček ani byt není nafukovací, přichází nyní tvůrci z rakouského studia ClockStone s virtuální alternativou stavění. Ta vychází ze skutečných LEGO setů, zároveň však přináší obrovský prostor pro vlastní inovace a sledování zajímavého příběhu.

LEGO Bricktales: Příběhy z kostek

Hlavní hrdina, který je v Bricktales (česky „příběhy z kostek“) reprezentován jak jinak než minifigurkou LEGO, bezprostředně po začátku hry objeví svého dědečka. A spolu s ním i smutný opuštěný lunapark s pěti nefunkčními atrakcemi.

Ale pozor, opodál leží i zvláštní zařízení umožňující teleportaci do vzdálených světů! V nich se nacházejí Krystaly štěstí, které v sobě mají stlačeno tolik energie, že dokáží zničené atrakce opravit. K tomu, abyste všech pět krystalů mohli získat, však vede opravdu dlouhá a strastiplná cesta.

Video se připravuje ...

LEGO Bricktales: Trailer • Zdroj: LEGO

Mosty všeho druhu

Ta je plná originálních hádanek ukrytých v dioramatech. Tedy trojrozměrných panoramatech, zmenšeninách světů, postavených výhradně z kostiček LEGO. Kromě desítek schovaných truhel či papoušků narazíte především na logické a kreativní hádanky.

Hra se v nich z dobrodružného režimu přepne do stavitelského, dostanete předem určenou paletu LEGO kostek a poraďte si! Protože LEGO Bricktales mají na svědomí autoři série Bridge Constructor, spočívá spousta hádanek v tom, že je potřeba postavit funkční most. Nebo schodiště, lanovku, závodní formuli, pirátskou loď a tak podobně.

Portál do barvitých lokací

Pět světů, které hra LEGO Bricktales nabízí, jako by ani nemohlo být odlišnějších. Podíváte se například do vyprahlé pustiny kdesi v Arábii, kde čekají záhady ukryté v pyramidách. Středověkému světu, ve kterém někdo otrávil zdroj vody, vládne velmi osobitý král, který se Krystalu štěstí nevzdá dříve, než mu postavíte pomník v nadživotní velikosti. V džungli si zase budete muset poradit s havarovaným letadlem a v Karibiku s partičkou pirátů, která vám rozhodně nedá nic zadarmo.

Stavění bez omezení

Kromě příběhového módu, jehož dokončení zabere přibližně 6–10 hodin času, je k dispozici také Sandbox neboli pískoviště. Tedy prostor, kde si můžete alespoň virtuálně postavit skutečně cokoliv. V průběhu příběhové kampaně budete v každém světě sbírat herní měnu, za níž lze následně zakoupit další kostičky na pískoviště. Rodiče ale určitě potěší fakt, že hra neobsahuje mikrotransakce a není tedy potřeba do virtuálních kostiček investovat žádné další peníze.

Poušť, džungle, město, středověk a Karibik. Hráči LEGO Bricktales navštíví celkem 5 rozdílných světů •  LEGO

Doma i na cestách

Autoři se navíc nebojí ani humoru, občas si tak dělají legraci ze sebe, jindy z hráče nebo třeba z populární fantasy ságy Pán prstenů od J. R. R. Tolkiena. Je příjemné vidět, že se tvůrci u vývoje dobře bavili a stejně dobře se tak velmi pravděpodobně budete bavit i vy. LEGO Bricktales je k dispozici na osobní počítače a také videoherní konzole současné a předchozí generace z rodin Xbox, PlayStation a Nintendo Switch.


Inspirace od Maria

LEGO Bricktales není první hrou, která by hráčům představila nápaditá 3D dioramata v originální adventuře. Nedávno se to povedlo například firmě Nintendo s titulem Captain Toad: Treasure Tracker, která do hlavní role staví oblíbenou vedlejší postavu ze série Super Mario. Kapitán Toad a jeho partnerka Toadette musí najít skrytá tajemství a poklady ve stovce rozmanitých úrovní. Na konzoli Nintendo Switch je možné hrát hru kooperativně ve dvou a hledat spolu na jedné obrazovce.

Lego Super Mario: Z herní konzole do světa stavebnic

Lego Super Mario: Z herní konzole do světa stavebnic

Postavit a závodit: Autodráhy + LEGO

Postavit a závodit: Autodráhy + LEGO

Stray: O kočce a robotech

Stray: O kočce a robotech

 

Články odjinud