Opět v Legolandu: Letos to je mytické!

Opět v Legolandu: Letos to je mytické!
Sdílej
 
Už potřetí se redakce ABC vypravila do německého Legolandu. Atrakce, které nás tam letos čekaly, byly mytické. Co bychom doporučili v Legoland Deutschland Resort a na co se připravit, než tam vyrazíte? Mrkněte na videa. Ukážeme vám i mapu, kudy se do Legolandu v Němcku dostanete, a info o ubytování a vstupném.

Slovem mýtický myslíme nejen to, že byl báječný, úžasný a všeobecně skvělý. Takový zážitek Legoland Deutschland Resort samozřejmě nabízel vždycky. Letos ale přibyla novinka, která slovo fantastické vrací k původnímu významu. Tou novinkou je tematický svět nazvaný Lego Mythica, který je plný mytických a fantastických bájných tvorů. A taky adrenalinu a kreativity.

Legoland v Německu je mythický

Atrakce Lego Mythica se rozkládá na samém konci Legolandu na ploše o rozloze asi 12 tisíc metrů čtverečních. Její dominantou je 17 metrů vysoká horská dráha typu Wing Coaster s půvabně pokroucenou konstrukcí natřenou blankytně modrou barvou.

Video se připravuje ...

Ábíčko natáčelo v Legolandu: Video mag plný novinek a zábavy • Zdroj: ABM

Tenhle odstín obvykle navozuje pocit klidu, což ale tady platí maximálně při pohledu ze země. Ve vozíku, který se spirálami dráhy řítí rychlostí 15 metrů za vteřinu a ještě se s vámi občas otočí hlavou dolů, v klidu nejspíš moc nebudete – daleko spíš pocítíte absolutní nadšení a pocit svobody z jízdy i se střemhlavou vývrtkou k zemi.

Největší socha z Lega

Strážcem vaší jízdy na dráze i celého areálu je okřídlený bílý lev Maximus. Jeho socha postavená jak jinak než z Lego kostek je největší ze všech, které v Lego Mythica uvidíte. (Existuje i ve formě stavebnice, kterou si v Legolandu můžete pořídit.)

Je ale také nejkrásnější? Těžko říct, protože sochy fantasy zvířat jsou tu nádherné všechny, je vidět, že se na nich designéři vyřádili. Ať už je to medvěd s pavím ocasem, Hydra a Chiméra, které jako by vypadly z řeckých bájí, drak, gryf, nebo okřídlený jednorožec v životní velikosti.

Video se připravuje ...

Na návštěvě Legolandu • Zdroj: ABC/Pavel Dobrovský

Další atrakce

Jestli je na vás jízda ve Wing Coaster pod Maximovým poněkud přísným pohledem moc velká divočina, potěšte se jen pohledem na ni a vyrazte ke druhé zdejší velké atrakci – věži Fire & Ice Tower. Tady si máte vzpomenout na bájného ptáka Fénixe, který shoří a v obnovené slávě povstane z popela.

Což je jen příměr – hasiče z toho vynecháme. Stejně jako Fénix ale budete po svislé tyči stoupat až k nebi, kde se snoubí živly ohně a ledu, abyste se pak zase samovolně snesli dolů z výšky devíti metrů. Stav, který přitom zažijete, se blíží beztíži.

Kreativní CreaZone

Jakmile budete mít z atrakcí v Lego Mythica dostatečně rozklepané nohy, je čas přesunout se k nenápadnému stanu plnému kostiček Lega. Tady v CreaZone můžete dát průchod své vlastní kreativitě a zkusit postavit bytost, které zastíní i majestátního bílého lva Maxima.

Lávový drak v Legolandu je prolézačka s dlouhou skluzavkou •  Legoland, Pavel Dobrovský, Martina Ležáková

Pokud s sebou máte mladšího sourozence, můžete ho bez obav vysadit hned naproti, kde stojí prolézačka ve tvaru lávového draka s dlouhou klouzačkou. Náš tým se osobně přesvědčil, že malé děti tu vydrží opravdu dlouho – a vy zatím můžete klidně tvořit a kochat se mytickým světem Lego Mythica.

Počítejte s tím, že…

… je dobré si Legoland předem důkladně prostudovat na webovkách legoland.de/cs/

… stihnout všechny atrakce v Legolandu během jednoho nebo dvou dnů je pořádná fuška.

… na některé atrakce vás nepustí proto, že jste moc malí/velcí. Autorka této reportáže se tak například nemohla projet po dráze s rytířskými koníčky v podobě Lego figurek (a je z toho smutná ještě teď).

Německý Legoland je plný zajímavých atrakcí •  Legoland, Pavel Dobrovský, Martina Ležáková

… na některých atrakcích v Legolandu se trochu smáčíte. V areálu jsou sice rozmístěné obří sušáky, ale bývá na ně fronta. Pokud není zrovna vedro a vy se snadno nastydnete, zvažte náhradní oblečení do batohu. V každém případě se hodí mikina, kšiltovka a opalovací krém.

vaše kapesné bude ve velmi vážném ohrožení. Jakmile zaplatíte vstup, máte zaplacené i atrakce. Nebezpečně lákavé jsou ale jak obchody plné stavebnic a tematických suvenýrů, tak i fabrika, která předvádí výrobu Lego kostiček. V ní si totiž můžete koupit jednotlivé kostičky a figurky – ideální pro všechny, kterým se zatoulal důležitý dílek z oblíbené stavebnice.

Co bychom doporučili v Legolandu?

V první řadě letošní novinku Lego Mythica, o které píšeme v hlavním textu. Je opravdu nádherná! Povedená je i virtuální realita v chrámu Lego Ninjago, kde se během jízdy vláčkem zapojíte do bojů mezi figurkami. Jelikož máme rádi přírodu, hodně se nám líbil i pavilon Atlantis – v podstatě mořské akvárium doplněné o sochy z Lega, kde vám přímo nad hlavou plavou žraloci a rejnoci!

MAPA: Jak se dostat do německého Legolandu?

Německý Legoland je plný zajímavých atrakcí •  Legoland, Pavel Dobrovský, Martina Ležáková

A samozřejmě Miniland plný miniaturních Lego zámků, mrakodrapů a dalších staveb, které stojí na březích potůčku nebo mezi miniaturními živými stromy – bonsajemi. Na tenhle miniaturní svět, který můžete studovat i při jízdě vyhlídkovým vláčkem, padlo asi 23 milionů Lego kostiček!

LEGOLAND V NĚMECKU

JAK: Autem z Prahy za přibližně 5 hodin (450 km)

OTEVÍRACÍ DOBA: březen–listopad 10:00–18:00

UBYTOVÁNÍ: Lego hotel na místě nebo v blízkém městě Günzburg

VSTUPNÉ: od 34 euro za osobu. Aktuální ceny najdete tady.

Lego House: Z Prahy do Dánska za kostkami ze stavebnice

Lego House: Z Prahy do Dánska za kostkami ze stavebnice

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti

LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti

 

Články odjinud