Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity
Sdílej
 
Nový LEGO set vám umožní postavit si svou vlastní Roklinku i s kompletním Společenstvem a dalšími známými postavami z Pána prstenů. Ábíčko si to vyzkoušelo a jak to dopadlo, zjistíš v recenzi.

Je to velké, plné barev, figurek a z fantastického světa J. R. R. Tolkiena. Co je to? LEGO 10316 Roklinka. Stavebnice dělá čest svému názvu – vypadá přesně tak, jak ji znáte z filmových trilogií Pán prstenů a Hobit od režiséra Petera Jacksona. Na rozdíl od filmových kulis se vám ale Lego vejde do pokoje, jen je potřeba pro něj připravit trochu místa.

Roklinka na tři části

Samotná stavebnice LEGO Pán prstenů je rozdělená na tři části: věž, hlavní budovu a elfí kovárnu s altánem. Celky skládáte samostatně a pak je zasunete do sebe pomocí připravených výztuží a vytvoříte tak celou Roklinku. Je plná detailů, například ve věži je stůl, u kterého Bilbo psal svou knihu Cesta tam a zase zpátky. Nachází se tu i knihovna a ložnice, ve které odpočíval Frodo poté, co jej zranily prstenové přízraky na Větrově.

Co s Prstenem moci?

V hlavní budově je řada stolků a lavic s rozdělanými pergameny a mapami, ale především se tu nachází terasa, kde se ve filmu odehrává Elrondova rada. Tedy moment, kdy se všichni hlavní hrdinové Pána prstenů setkali na jednom místě, aby se rozhodli, jak naložit dál s Prstenem moci.

Nenápadná překvapení

Elfí kovárnu s hlavní budovou spojuje most klenoucí se přes říčku s vodopádem. Právě zde elfí kováři skuli zbytky roztříštěného Narsilu a vytvořili nový meč Andúril. A nad kovárnou stojí altán, ve kterém se ve filmu Aragorn loučil se svou milovanou Arwen. Je zde řada dalších překvapení a detailů, třeba mithrilová kazajka, mečík Žihadlo, nástěnné malby znázorňující okamžiky z historie Středozemě nebo stolek s občerstvením, na kterém nechybí ani kouzelný chléb lembas.

Dokážete najít všechny členy Společenstva? •  LEGO

Mini figurky plné života

Stavebnice má celkem 6167 kostek, takže je to opravdu macek. Najdete i dílky pro různé varianty postaviček. Gandalfa si složíte buď s kloboukem, nebo dlouhými šedými vlasy, trpaslíku Gimlimu zase můžete na hlavu nasadit helmu.

Žádná postava nechodí po Roklince s prázdnýma rukama, každý člen společenstva má zbraně, elfím kovářům můžete dát pracovní nástroje, Arwen do ruky knihu a tak dále. A kdyby se vám náhodou Prsten moci zakutálel, což, jak víme z knížek i filmů, dělá moc rád, jsou tu ještě dva náhradní.

Sejdeme se v Roklince

Roklinka se moc povedla. Tvůrcům stavebnice se z kostiček podařilo vytvořit věrnou předlohu a navíc je tu velké množství figurek, díky kterým vám tento elfí dům ožije pod rukama.

LEGO na Comic-Conu:

Výstava Star Wars a mnohem víc

Společnost LEGO si na pražský Comic-Con probíhající od 14. do 16. dubna připravila zábavným program: výstavu soch ze Star Wars, stavěcí workshopy i velkou soutěž s plněním úkolů a hledáním pokladů. A každý den bude losování, kdy můžete vyhrát Roklinku, Millenium Falcon nebo vstup do kladenské továrny, kde se LEGO vyrábí.

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Nejdivnější LEGO Jurský park servíruje hovínko dino rozměrů

Nejdivnější LEGO Jurský park servíruje hovínko dino rozměrů

 

Články odjinud