Nejdivnější LEGO Jurský park servíruje hovínko dino rozměrů

Nejdivnější LEGO Jurský park servíruje hovínko dino rozměrů
Sdílej
 
Stavebnice LEGO dnes nabízí hromady různých setů od Star Wars, přes Harryho Pottera, až po Avatar. Nechybí ani Jurský svět a jeho předchůdce Jurský park. V jednom z nových a zároveň nejdivnějších setů servíruje dokonce i hovínko dinosauřích rozměrů.

Dnes známe spíše Jurský svět, ale když v roce 1993 vtrhnul do kin jeho předchůdce Jurský Park v čele s řvoucím T-Rexem, byla to bomba. Jenže celosvětová dinosauří mánie propukla o celých šest let dříve než LEGO získalo licenci na stavebnice s tématem oblíbených filmových sérií - nejdříve Star Wars, později Harry Potter a dnes už i Avatar.

Smůla, co? Od té doby už se na regálech objevilo několik LEGO setů s tématikou Jurského světa. Ale teprve letos, u příležitosti třicetiletého výročí uvedení Jurského parku, vychází i stavebnice s jednou z nejzásadnějších scén. A tím tentokrát nemáme na mysli souboj s raptory.

Jurský park s hovínkem z LEGO

Mezi pěti novými stavebnicemi LEGO Jurský park nechybí ani scéna, ve které doktorka Ellie Sattlerová odvážně zaboří ruce hluboko do obří hromady dinosauřích hovínek. Jak jinak by taky měla zjistit, co trápí nemocného triceratopse? A pak že ten týpek ze Špinavých prací to má těžké…

Mrkni se na celou galerii LEGO Jurrasic World:

Takže LEGO nabízí fakticky zajímavou stavebnici, která obsahuje toho triceratopse, zelenožlutý džíp, zmíněnou doktorku, taky doktora Malcolma a hlavně charakteristicky hranatou hromadu dinosauřích hovínek. Scéna je v každém případě autentická. A i ty můžeš mít vlastní hranatý bobek! Jsme nadšení. Nebo tak něco. Prodávat se to bude od 1. června 2023.

LEGO v ábíčku

Modeláři z ábíčka mají stavebnici LEGO rádi. Už jsme si vyzkoušeli postavit mnoho zajímavých setů od LEGO Technic Ford Mustang, který spojuje kostky s augmentovanou realitou, přes Velký kreativní box, až po sběratelskou edici Bradavické výbavy Harryho Pottera.

V jednom z minulých čísel časopisu ABC bylo přiloženo LEGO City zdarma jako dárek. A nedávno nás taky zaujala hra LEGO Bricktales.

Sleduj novinky o stavebnici LEGO v časopisu ABC a na webu ábíčka.

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Pán stavebnic: Jedno LEGO vládne všem

Postavit a závodit: Autodráhy + LEGO

Postavit a závodit: Autodráhy + LEGO

90 let s LEGO: Nejoblíbenější stavebnice slaví narozeniny

90 let s LEGO: Nejoblíbenější stavebnice slaví narozeniny

 

Články odjinud