LEGO® Harry Potter: Bradavická výbava – sběratelská edice

LEGO® Harry Potter: Bradavická výbava – sběratelská edice
Sdílej
 
Obrovská Hedvika s roztaženými křídly a klasické bradavické artefakty – co víc si může fanoušek Harryho Pottera přát? Všechno nabízí stavebnice Lego sběratelská edice Bradavická výbava, kterou jsme si vyzkoušeli. Přečtěte si naši recenzi.

Takhle velkou stavebnici LEGO® už jsme v redakci dlouho neměli: Bradavická výbava obsahuje víc než 3000 dílků a model, který si z ní postavíte, také nebude žádný drobek. Vlastně vám se svými rozměry 50 x 44 x 33 cm doma zabere slušný kus místa. Pokud jste ale jen trochu fanoušci Harryho Pottera, líto vám to rozhodně nebude.

Magické artefakty z Lega

LEGO® Bradavická výbava – sběratelská edice je výjimečná tím, že vznikla u příležitosti dvacetiletého výročí. V roce 2001 totiž vznikla vůbec první LEGO® stavebnice na motivy Harryho Pottera. Jako dárek ke dvacátým narozeninám je Bradavická výbava víc než důstojná:

Působivý model obsahuje nejen Harryho sovu Hedviku usazenou na hromádce kouzelnických knih, ale také artefakty, které se díky knihám a filmům staly ikonickými: Harryho brýle. Hůlku. Zlatonku. Dopis, který oznamuje, že jste byli přijati do Bradavic. A pár drobnějších věcí, jako jsou lahvičky s lektvary, čokoládová žabka a kartička s Albusem Brumbálem.

LEGO Harry Potter: Bradavická výbava - sběratelská edice •  Lego

Stavebnice pro vytrvalce

Je však třeba si na rovinu říct, že předtím, než se budete moct pokochat pohledem na složený model, vás čeká dost práce. A že na ni budete potřebovat i dost času – není vyloučené, že ho v závislosti na svých časových možnostech budete stavět i pár týdnů.

LEGO® Bradavická výbava je totiž určeno dospělým (18+) a náročnost stavby tomu odpovídá. Nejde o to, že byste ji nezvládli – pokud jste už někdy nějaké LEGO postavili, stoprocentně to dokážete. Jen přitom budete muset projevit dospěláckou trpělivost a vytrvalost. Které se ovšem rozhodně vyplatí – sova s roztaženými křídly je opravdu nádherná a přímo přitahuje pozornost.

Magické lektvary ve sběratelské edici stavebnice Bradavická výbava •  Lego

Svítící Tekuté štěstí

Návod na sestavení modelu je skoro tak tlustý jako některé hubenější díly potterovké knižní série. Nicméně začíná něčím velice jednoduchým a rychlým: Harryho brýlemi, které budete mít za chvilku hotové a můžete si vyzkoušet, jak vám sedí na nose. Nápověda: Špatně, radši je nechte ležet jako součást modelu.

Následuje ještě jednodušší lahvička lektvaru Felix felicis neboli „Tekutého štěstí“. Dílky lahvičky jsou z fosforeskujícího materiálu, takže lektvar bude ve tmě jemně zářit! Další je hůlka, jejíž sestavení nám zabralo asi hodinku. A pak začne jít do tuhého, protože budete stavět podstavec s knihami, na kterém sedí sova Hedvika.

Filmová a knižní Hedvika je arktická sovice sněžní. Socha LEGO Harry Potter - Bradavická výbava ji dokonale vystihuje •  Lego

Obtížná sova Hedvika

Poměrně zdlouhavá je stavba trojrozměrného základu konstrukce, na který budete postupně přidávat knihy. Nejspodnější je nechvalně známý deník Toma Raddla, na něm leží dvě blíže neurčené kouzelnické knihy. Jejich stavba je trochu legrační, protože mají uprostřed díru, kterou je nacvaknete na základní konstrukci.

Knihy korunuje bidýlko pro Hedviku, na kterém budou stát nohy sovy. Stavba samotné sovy je na celém modelu ta nejnáročnější část. Opět vám zabere hodně času, ale navíc má i pár ošemetných momentů. Jednotlivé části těla totiž skládáte zvlášť a postupně je nacvakáváte na sebe. Což jsou momenty, kdy musíte vyvinout trošku síly, ale zároveň musíte být natolik jemní, že se vám již sestavená část nerozpadne.

Výsledek bude stát za námahu! •  Lego

Nebelvír nebo Zmijozel?

Jakmile vám Hedvika sedí na bidýlku, můžete si oddechnout – to nejtěžší jste zvládli a můžete si užívat jednoduchou stavbu dalších artefaktů včetně čtveřice lektvarů, čokoládové žabky a Zlatonky. A také kusu šály v nebelvírských barvách, který jako by vykukoval zpod hromádky knih.

Nejste fanoušky Nebelvíru? Nevadí, šálu můžete mít i v barvách Zmijozelu, Havraspáru nebo Mrzimoru. Úplně posledním krokem stavby pak je připevnění přijímacího dopisu podepsaného profesorkou McGonagallovou, na který můžete lihovým fixem doplnit své jméno!

LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích

LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Horko v Arktidě: Přežije sova Harryho Pottera?

Horko v Arktidě: Přežije sova Harryho Pottera?

 

Články odjinud