Harry Potter na MAX: Nový seriál je jistý

Harry Potter na MAX: Nový seriál je jistý
Sdílej
 
Harry Potter znovu prožije příběh z knižní série. Po sedmi filmech se dočkáme nového seriálu s novým obsazením, který se má streamovat několik dlouhých let na (HBO) MAX. Už je to oficiální.

V Hollywoodu a na internetu se proslýchalo, že studio Warner Bros. Discovery plánuje znovu zfilmovat příběhy s Harrym Potterem. Sedmidílná sága sice ještě není tak stará, ale „válka” mezi streamovacími službami zuří naplno, takže není na což čekat. Podle knížek spisovatelky J. K. Rowling vznikne nová adaptace, tentokrát jako seriál.

Seriálový návrat Harryho Pottera do Bradavic se připravuje pro službu HBO MAX (dříve HBO GO), která se časem přejmenuje na MAX. Studio počítá s tím, že nová verze životního dobrodružství nejslavnějšího čarodějnického učně se bude vysílat několik let - v tiskovém vyjádření se mluví o celé „dekádě”. Někteří fanoušci si od nové potterovské adaptace slibují, že nevynechá ani podrobnosti, na které ve filmech nebyl prostor.

Video se připravuje ...

Harry Potter a kámen mudrců: Trailer na film • Zdroj: Warner Bros.

Harry Potter po Pánovi prstenů

Oznámení o novém Harrym Potterovi přichází jen několik týdnů poté, co byl ohlášen také nový Pán prstenů. Ale pokud jde o fantasy epos J. R. R. Tolkiena, zatím není úplně jasné, jestli se plánují spin-offy (filmy nebo seriály vycházející ze známého příběhu) s oblíbenými postavami. Nebo jestli bude Frodo Pytlík muset znovu odnést Prsten moci až do Mordoru.

Pro streamovací službu (HBO) MAX se připravuje také seriál The Penguin o gangsterovi ze zatím nejnovějšího filmu s Batmanem. Nebo řada seriálů ze superhrdinského vesmíru DCU, který si vzal na starosti James Gunn, režisér a producent všech tří dílů Strážců galaxie.

Kdy bude Harryho seriál?

Kdy se dočkáme prvních dílů nového seriálu s Harrym Potterem? To se ještě neví. Zatím se asi musíme vydat do Bradavic na vlastní pěst v knížkách, už natočených filmech, Fantastických zvířatech - nebo nedávno vydané veleúspěšné hře Hogwarts Legacy.

Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?

Pán prstenů se vrací: Kdy budou nové filmy a o čem?

Hogwarts Legacy: Jaký je svět Harryho Pottera v první velké hře?

Hogwarts Legacy: Jaký je svět Harryho Pottera v první velké hře?

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

Harry Potter: Návrat do Bradavic po 20 letech

 

Články odjinud