Wizards Unite: Lov fantastických zvířat

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Za Harry Potterem dojedete vlakem z nástupiště devět a tři čtvrtě. Anebo s aplikací, která změní váš pohled na svět!

 

Všude kolem vás jsou magické artefakty a příšery. Nevěříte? Ale my mluvíme pravdu, viděli jsme je na vlastní oči! A vy můžete také. Stačí se podívat na svět skrz kameru vašeho telefonu s puštěnou aplikací Harry Potter Wizards Unite. A pak nestačíte žasnout. U trafiky stojí jednorožec! V parku se perou rarachové! Proč ten troll čeká na autobus? A támhle za psem utíká ohnivý kohout! Jako mávnutím kouzelné hůlky se běžná realita kolem vás vyplní postavami a artefakty z knih a filmů o Harry Potterovi.

Harry Potter a příchod Kalamity

A že jich je hodně! Kolem sebe nemáte jen stovky zvířat, příšer a předmětů, ale také studenty z Havraspáru, Mrzimoru, Nebelvíru a Zmijozelu. Všechny vyhnalo z jejich přirozeného prostředí kouzlo Kalamita seslané mágem Grimem Fawleym, který se chce pomstít Ministerstvu čar a kouzel a všem kouzelníkům. Jeho plán je prostý, ale extrémně nebezpečný: Chce, aby mudlové podle nalezených zvířat a předmětů zjistili, že existují kouzelníci!

Za Harry Potterem dojedete s aplikací, která změní váš pohled na svět! •  Warner Bros, Niantic

Evoluce Pokémonů

Wizards Unite funguje stejně jako Pokémon Go, která proslavila před třemi roky augmentovanou neboli rozšířenou realitu. A není divu, vždyť za oběma hrami stojí jedna a ta samá firma – Niantic. Jak je v jejích hrách zvykem, sledujete sami sebe na mapě skutečného světa a ťukáním sbíráte předměty kolem sebe. Oproti pokémonům jsou ale potterovské eskapády propracovanější. Vedle příběhu, který je postupně vyprávěn během hraní a objevují se v něm známé postavy jako Harry a Hermiona (oba zaměstnává Ministerstvo čar a kouzel), je to především samotný systém sbírání artefaktů.

Na stole v redakci se nám objevil jednorožec! •  Warner Bros, Niantic

Sbírej fantastická zvířata

Jakmile najdete zatoulaný předmět nebo fantastické zvíře, musíte správně na displeji načrtnout jedno z přibližně patnácti kouzel. V závislosti na úspěšnosti pak rychlými krouživými pohyby odčarujete efekt Kalamity a nález se vrátí zpět tam, kam patří. Zároveň se zapíše do databáze a přidá vám body na jedné z mnoha stupnic. Z těch se odvozují možnosti pro rozvoj útočných a obranných schopností zvoleného povolání (Bystrozor, Magizoolog a Profesor).

Souboj se smrtijedem na tramvajové zastávce •  Warner Bros, Niantic

Wizards Unite! Už to jede!

Po seznámení se se základní hratelností začne zábava nabírat na obrátkách. Do hry pravidelně přibývají nové události, výzvy a soutěže a navíc společně s kamarády můžete chodit měřit síly s počítačem ovládanými kouzelníky. Arény v bitevních věžích mají pro vítěze připraveny pěkné odměny, ale dosáhne jich jen ten tým, který bude mít připravenou taktiku. Wizards Unite toho nabízí hodně. A když budete trpěliví, odmění vás propracovaným a silným zážitkem.

Galerie: Svět Harryho Pottera ve Wizards Unite >

Bradavice bez baterky

Podobně jako pokémon GO anebo Jurassic World Alive, tedy další hry využívající rozšířenou realitu, vytěžuje nadměrně Wizards Unite baterku telefonu. A to i v šetřivém režimu. Nezapomeňte si tedy při hraní vzít do kapsy powerbanku, jinak může vaše výprava za lovem fantastických zvířat skončit hodně rychle.

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Harry Potter GO: S mobily ve světě mudlů

Harry Potter a vesmír! Nejzajímavější projekty pro Google VR

Harry Potter a vesmír! Nejzajímavější projekty pro Google VR

Jurassic World Alive: Ulovte t-rexe s mobilem

Jurassic World Alive: Ulovte t-rexe s mobilem

 

Články odjinud