Statisíce za hraní her: Nejlepší český streamer vydělává půl milionu

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Nejlepší český streamer si říká Agraelus, ale ve skutečnosti se jmenuje Vojtěch Fišar. Je mu 23 let, hraje hry na počítači i konzolích a u toho se natáčí na kameru. Průběh jednotlivými levely komentuje. Diváci se baví, protože mu to jde fakt dobře. Během streamů dostává částky, které v součtu mohou dosáhnout až na půl milionu korun za měsíc. "Většinu z těch peněz ani neutratím. Šetřím a investuji," říká Vojta. Podívejte se na video rozhovor s gamerem, který s médii skoro nikdy nemluví.  

 

Přezdívka Agraelus je na české herní scéně dobře známá. Nejúspěšnější český streamer působí na sociální sítí Twitch, která je něco jako YouTube pro živé vysílání her. Jako prvnímu v Česku se mu podařilo získat 10 tisíc předplatitelů a s tím souvisí taky vysoké výdělky. I když nejsou pravidelné. Svět streamerů je vrtkavý a pomíjivý. Hodně záleží na tom, jak často Vojta vysílá a jestli se jeho videa a hlavně jeho projev lidem pořád líbí. "Já nejsem profesionální hráč, nejsem v tom zdaleka nejlepší, ale moje fanoušky to baví," říká.

Streamování her ho živí

První video nahrál na YouTube v roce 2012. Poté se zaměřil i na Twitch. Poslední čtyři roky ho hraní a streamování her velmi dobře živí. Ale uvědomuje si, že takový úspěch nemusí vydržet. Nekupuje si nic drahého ani extravagantního. "Jediné, za co utrácím, jsou některé fanouškovské předměty, jako třeba figurky z her," prozrazuje. "Nikde ale není psáno, že budu takhle úspěšný 10 let. Snažím se proto myslet na budoucnost a šetřit."

Podívejte se na celý rozhovor s nej českým streamerem >

Fortnite: Top 5 českých hráčů

Fortnite: Top 5 českých hráčů

Test Predator Thronos: Trůn pro královské hráče

Test Predator Thronos: Trůn pro královské hráče

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Autor

Martin Bartkovský

 

Články odjinud