Fortnite: Top 5 českých hráčů

Fortnite: Top 5 českých hráčů
Sdílej
 
V Ábíčku právě vyšel čtyřstránkový text o Fortnite. Přečtete si v něm o nové kapitole hry Fortnite, najdete novou mapu a vůbec spoustou nových věcí ve hře. I díky inovacím je Fortnite stále populárnější a pozorovat nejšikovnější hráče chce víc a víc fanoušků. Nejprestižnější trofeje sice uzurpují většinou profíci ze zahraničí, i u nás ale máme pár šikovných gamerů. Pojďme si představit ty nejlepší z nich.

Skailer: Domácí jednička ve Fortnite

Ve druháku na střední, kdy si někdo najde první brigádu, už se stal milionářem. A to právě díky Fortnite. Vlastním jménem Richard Janeček je teprve šestnáctiletý kluk. Ačkoli studuje na elektrikáře, má ještě jedno důležité pole působnosti, ve kterém dělá díru do světa. Pod přezdívkou Skailer pravidelně streamuje na svém Twitch profilu, jak si podává soupeře. A je v tom tak dobrý, že se na světovém šampionátu umístil na 22. místě! Mezi hráči z Evropy je dokonce na dvanácté příčce. U nás je proto právem považován za domácí jedničku.

Sledujte živé video od uživatele Skailereu na adrese www.twitch.tvMarteen: slibná budoucnost

Na stejný turnaj jako Skailer se kvalifikoval ještě jeden Čech, patnáctiletý Martin Pátek. Kluk, který je teprve v posledním ročníku základní školy si říká Marteen a rozhodně na mezinárodním poli nedělá ostudu. Na centrálním tenisovém kurtu v New Yorské čtvrti Queens, kde se utkalo 100 nejlepších ze 40 milionů účastníků kvalifikace, si došel pro neméně skvělé 84. místo. Na účet mu za účast ve finále přistálo 52 tisíc dolarů, i proto má tento hráč slibnou esportovou budoucnost.

Sledujte živé video od uživatele imthemarteen na adrese www.twitch.tv

Alkan: Fortnite, Minecraft nebo Call of Duty

Až s velkým odstupem za top dvojkou jsou další čeští gejmři. Na třetím místě se drží streamer a youtuber Alkan, který vystupuje pod nickem "Alkanhraje". Sám o sobě nechce moc prozradit. "Jmenuji se David, je mi 19 let a streamuju hry," popisuje stručně sebe a svou činnost. Ačkoli nezasahuje do velkých turnajů, jako Marteen, nebo Skailer, za hodiny a hodiny hraní se stal rozhodně jedním z nejlepších v ČR. Pravidelně natáčí na Twitch, ale i na YouTube, kde má přes 200 tisíc odběratelů. Navíc při tom zvládá ještě další hry. Na svůj kanál natáčí i Minecraft nebo Call of Duty.

Sledujte živé video od uživatele alkanhraje na adrese www.twitch.tv

FritoL: Dobrá Fortnite nálada

Sice neseděl v New Yorku před vyprodaným stadionem, dostal se až do závěrečné fáze kvalifikace na vrcholný turnaj tohoto roku. Jmenuje se Radovan Zeťák a je trošku starší než mladé Fortnite hvězdy. FritoLovi už je hodně přes dvacet, ale to mu rozhodně nebrání, aby byl dobrý v tom, co dělá. Při svém streamování i na turnajích hýří pokaždé dobrou náladou. Nejen proto má své místo na vrcholu domácí Fortnite scény.

Sledujte živé video od uživatele FritoL na adrese www.twitch.tv

Pekashi: učí se od profíků

Naší pětku uzavírá Petr Mígl, alias Pekashi. Je mu 18 let a vlastní méně známý YouTube kanál, kam občas nahraje video. Nejčastěji však své hraní streamuje, jako většina hráčů, na svůj účet na Twitchi. Bojuje za úspěšný tým eSuba, který se považuje za historicky nejúspěšnější profesionální herní tým v České republice.  Za výborného se ale nepovažuje. "Od profíků se teprve učím," říká, ačkoli trénink rozhodně nepodceňuje.

Pekashiho kanál na YouTube >

Fortnite: Kapitola 2 - Všechno o nejoblíbenější hře současnosti

Fortnite: Kapitola 2 - Všechno o nejoblíbenější hře současnosti

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Fortnite Battle Royale: Poslední zůstává

Fortnite Battle Royale: Poslední zůstává

 

Články odjinud