Twitch: Král na poli streamování hraní

Twitch: Král na poli streamování hraní
Sdílej
 
Twitch je služba, která se stala králem na poli streamování videa z her.

 

 

Twitch je služba, která se stala králem na poli streamování videa z her.
Živé streamování při hraní her se stalo trendem dnešní doby. Proč by také ne, když může živě vysílat úplně každý a ještě si k tomu třeba vydělat nemalé peníze. Oblíbenou streamovací službou je Twitch.

Sociální video platforma pro hráče

Twitch je platforma, která umožňuje uživateli živě streamovat to, co právě hraje. Služba vznikla v červnu 2011. Založil ji Justin Kan a Emmett Sher. Twitch se zrodil z předešlého projektu Justina Kana s názvem Justin.tv. Představ si něco jako YouTube pečlivě rozdělené do různých kategorií.

Herní kategorie na Justin.tv jasně dominovala, takževznikl nápad vytvořit službu, která by fungovala jako sociální video platforma přímo pro hráče.

 

Máš tam taky účet? •  Twitch.com

Online videa za balík

Twitch byl spuštěn jako otevřená beta verze 6. června 2011 a v prvních měsících přilákal průměrně 35 miliónů návštěv. Služba stále víc a víc rostla a  konkurenci nechala daleko za sebou. V říjnu roku 2013 měla stránka měsíčně již přes 45 milionů návštěvníků a stala se ziskovou. Asi dost pomohlo, že ve stejné době skončil oblíbený web Own3d.com.

18. března 2014 se objevila zpráva, že Google se předběžně dohodl o koupi služby Twitch za astronomickou částku 1 bilion dolarů. Ovšem to se nestalo. 25. srpna koupila Twitch společnost Amazon "jenom" za 970 milionů dolarů.

Info přímo z první ruky

Říkáš si, proč vlastně lidi vysílají? Především je to obrovská zábava. Twitch se dá zároveň brát jako nový typ sociální sítě. Můžeš se spojit s kamarády nebo fanoušky a sdílet s nimi vášeň ke hraní.

Mnoho streamerů si i díky Twitch vydělalo opravdu velké peníze. Twitch navíc nabízí taky kanály vývojářů, kde se dají pochytit informace o oblíbených hrách přímo z první ruky. Nechybí ani videa z turnajů, herních výstav a spousta dalších věcí, které se týkají herního průmyslu.

To všechno najdeš na www.twitch.com. Úplně zadara!

 

 

Smrtící selfíčka: Zabíjí víc než žraloci

Smrtící selfíčka: Zabíjí víc než žraloci

Clash of Clans: Hra, kterou si zamiluješ

Clash of Clans: Hra, kterou si zamiluješ



 

Články odjinud