R.I.P. Facebook! 7 sociálních sítí zítřka

R.I.P. Facebook! 7 sociálních sítí zítřka
Sdílej
 
Všichni jsme na Facebooku. Jenže se začíná zdát, že Facebook začíná umírat. Vystřídá ho jedna z těchto sociálních sítí zítřka?

 

 

 

Facebook je mrtvej! Nové trendy v sociálních sítích

Facebook je mrtvej! Nové trendy v sociálních sítích

 

Nextt •  archiv

Nextt: Pro opravdové přátele

 

Taky sdílíte na Facebooku svoje fotky a nápady se stovkami kamarádů, ale skoro s žádným se doopravdy nebavíte? Tvůrci Nextt tvrdí, že se skutečnými přáteli si radši všechno řeknete osobně. Nabízí proto přehledný systém plánování akcí a pozvánek, které jim rozposíláte a jednoduše se domluvíte, kdy a kde se sejdete.

 

Čekuj na www.getnextt.com

 

 

 

 

Viddy •  archiv

Viddy: Vidstagram

 

Viddy je aplikace přezdívaná „Video Instagram“, která vám umožní natáčet videa o délce max. 15 vteřin, upravit je pomocí barevných filtrů, doplnit o hudební doprovod a pověsit na zeď. Podobné služby nabízí i aplikace Vine a SocialCam, ale Viddy je ze všech nejživější.

 

Čekuj na www.viddy.com

 

 

Ghost •  archiv

 

 

Ghost: Záhrobní blog

 

Tohle je nejslibnější blogerská platforma dneška. Stojí za ní zakladatel slavného Wordpressu. Ghost slibuje co nejjednodušší systém, aby se mohl blogger plně věnovat psaní svého deníčku, a nemusel řešit technické detaily. Je přehledný, jednoduchý a zdarma. Navíc je open-source, takže si ho každý šikovný programátor může upravovat a vylepšovat.

 

Čekuj na www.ghost.org

 

 

 

Thumb: Líbí nelíbí? •  archiv

 

 

Thumb: Posilovna palců

 

Palec nahoru je jednou z nejoblíbenějších funkcí Facebooku. Tak proč nemít síť jenom na lajkování? Thumb získává čím dál větší popularitu. Rozdíl je v tom, že tu najdete i palec dolů. Stačí nahrát fotku a vaši kamarádi vám hned řeknou, co si o ní myslí. Thumb si oblíbily hlavně parádivé holky, které tu ukazují nové outfity.

 

Čekujte na www.thumb.it

 

 

Medium •  archiv

 

Medium: Twitter pro ukecané

 

Nový projekt Evana Williamse (zakladatele Twitteru) se jmenuje Medium. Kombinuje možnosti Twitteru a blogu. Má být mezistupněm pro ty, kterým nestačí komentář o jedné větě, ale zároveň nechtějí rozepisovat několikastránkové příspěvky. Ty se neřadí podle přispěvatele, ale tématu. Navíc je síť úzce provázaná s Twitterem a spousta zajímavých komentů zde pochází právě z Media.

 

Čekujte na www.medium.com

 

 

Sociální sítě zítřka •  archiv

 

 

Snapchat: Pomíjivé snímky

 

Když vás někdo vyfotí, jak zrovna hlavou narážíte do semaforu, a zveřejní to na své časové ose, máte ostudu zaručenou - a navíc bude fotka viset na síti napořád. Snapchat vám umožní sdílet s kamarády fotky, které se během pár vteřin po rozkliknutí samy smažou. Facebook nedávno nabídl za tuto jednoduchou vychytávku v přepočtu 60 miliard korun, ale neuspěl.

 

Čekujte na www.snapchat.com

 

 

Sociální sítě zítřka •  archiv

 

 

WhatsApp: Whassup?

 

Oblíbená aplikace na chatování mezi smartphony. WhatsApp umožňuje psát zprávy a posílat obrázky či muziku. Dá se tak ušetřit za smsky, navíc mobilní chatování je čím dál populárnější. Když pak přijdete domů, nemusíte trávit čas datlováním nad počítačem.

 

Čekujte na www.whatsapp.com

 

 

 Nejnavštěvovanější sociální sítě

Nejnavštěvovanější sociální sítě

Nebezpečné lajky: Kolik jich máš, tolikrát jsi člověkem

Nebezpečné lajky: Kolik jich máš, tolikrát jsi člověkem

10 tlačítek, které by na Facebooku neměla chybět

10 tlačítek, které by na Facebooku neměla chybět

 

 

 

 

Klíčová slova:
internet, facebook, sit, socialni
 

Články odjinud