Cluedo s Teorií velkého třesku: Už i v Česku

Cluedo s Teorií velkého třesku: Už i v Česku
Sdílej
 
Nejen fandové Teorie velkého třesku mají možnost vlastnit užitečný a hlavně hravý suvenýr.

 

 

Cluedo je jedna z nejklasičtějších stolních her. Vznikla v Anglii v roce 1949 a brzy se rozšířila do celého světa. Tradiční anglická hra nemůže být jiná než detektivní. Hráči se vžijí do role vyšetřovatelů, kteří řeší vraždu. V rozlehlém sídle pátrají po důkazech, ptají se na motivy a zkouší sestavit pravděpodobnou příčinu zločinu.

Pravidla jsou jednoduchá, ale rafinovaná. Hodně se blafuje a hraní opravdu připomíná klasickou detektivku. Jenže ne každý je fanoušek Sherlocka Holmese, a tak vznikají i moderní edice Clueda. Opravdu vtipné je vydání s postavami seriálu Teorie velkého třesku.

Příběh se netočí kolem vraždy nevinného člověka, ale něčeho mnohem horšího. Někdo se dotýkal Sheldonových oblíbených věcí a seděl na jeho místě - a to se musí vyšetřit. Namísto viktoriánského panství se vyšetřování odehrává v domě, kde žijí Leonard, Sheldon a Penny.

Nápad je originální a pro fanoušky seriálu to bude prvotřídní zábava. Najdeme ale pár nedostatků. Zřejmě kvůli tiskové chybě nejsou na herním plánu jména pokojů a některé značky. Abyste si mohli zahrát, musíte si je dokreslit fixem podle zadní strany krabice.

Druhou slabinou je pro některé nutná znalost angličtiny. Hra je k dostání jen v britské edici a vyžaduje alespoň průměrné ovládání tohoto jazyka.

 

80 %

 

+ klasická hra v originální edici, skvělá zábava hlavně pro fanoušky seriálu

- nekompletní hrací deska, jen pro angličtináře

 

 

Monopoly vyšly v superhrdinské verzi od Marvelu

Monopoly vyšly v superhrdinské verzi od Marvelu

Písnička pro nerdy opěvuje chemické prvky

Písnička pro nerdy opěvuje chemické prvky

Transformers obsadili Monopoly

Transformers obsadili Monopoly



Klíčová slova:
hra, Teorie velkého třesku
 

Články odjinud