Fortnite Nexus War: Hrajeme ve skinech Marvel superhrdinů

Fortnite Nexus War: Hrajeme ve skinech Marvel superhrdinů
Sdílej
 
Ve Fortnite se nově setkáme s postavami známými z komiksů, filmů a videoher od vydavatelství Marvel. Nechybí Iron Man, Captain America a Thor z Avengers, ani Wolverine z X-Men nebo Strážci galaxie. Jak tohle dopadne!

 

Počítačová a mobilní hra Fortnite je i nadále mimořádně oblíbená – počet hráčů, kteří ji vyzkoušeli, letos přesáhl hranici 350 milionů. Pokud mezi ně patříte, určitě jste si všimli, že nedávno dorazila čtvrtá sezona druhé kapitoly – Nexus War. Nese se ve znamení velkého návratu superhrdinů. Ti se ve Fortnite Battle Royale neobjevují poprvé, byli součástí čtvrté sezony první kapitoly před více než dvěma roky.

Fortnite Nexus War nabízí velmi našlapanou skupinku superhrdinů Marvelu •  Epic Games, Marvel

Legendární superhrdinové Marvelu

Aktuální sezona přináší změny v mapě, nový příběh, čerstvé týdenní výzvy, a především osm legendárních superhrdinů od Marvelu. Jejich úkolem není jen bojovat proti ostatním hráčům na ostrově, ale především jej zachránit přes zkázou. Obří vesmírná entita zvaná Galactus se totiž dokáže držet při životě jenom tehdy, pokud čas od času sežere celou planetu. A tentokrát si vyhlédla právě tu, na které se nachází ostrov Fortnite.

Fortnite: Kapitola 2 - Všechno o nejoblíbenější hře současnosti

Fortnite: Kapitola 2 - Všechno o nejoblíbenější hře současnosti

Změny na herní mapě

Herní mapa ve Fortnite Nexus War prošla významnou proměnou. Ty tam jsou zátoky, laguny a ostrůvky, které si pamatujeme z předchozí vodní sezony zvané Splashdown. Většinu mapy je teď opět možné přejít suchou nohou a vyrazit na výlet do dobře známých lokací jako Lazy Lake nebo Frenzy Farm.

Na západě ale najdete novinky! Patří mezi ně třeba Sentinel Graveyard nebo Doom’s Domain. Tahle děsivá vesnička, ve které dost možná straší, je pojmenovaná po doktoru Doomovi. Ten se svými nohsledy obývá zdejší prokletý dům a bude vám pořádně zatápět, pokud zrovna půjdete kolem. Pamatovat si ho můžete z komiksové série nebo filmů Fantastická čtyřka kde figuroval jako nejčastější nepřítel superhrdinské čtveřice.

Herní mapa ve Fortnite Nexus War prošla významnou proměnou •  Epic Games, Marvel

Nové zbraně a vymoženosti

Tony Stark je majitelem firmy Stark Industries, fanoušci komiksů ho však znají také jako nezdolného Iron Mana. Výzkumné středisko Stark Labs patři mezi lokace, které v nové sezoně můžete navštívit. Jeho hlavním přínosem je ale produkce červených zásobovacích dronů i nové energetické pušky, se kterou mohou hráči nadělat pořádnou paseku v řadách protivníků. Mezi další technologické vychytávky patří třeba nové ohnivé pasti nebo bojové náčiní a speciální schopnosti z repertoáru osmi superhrdinů.

Apple bez Nexus War

Fornite Nexus War si můžete od konce srpna zahrát na konzolích PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, na počítačích a také na mobilních zařízeních s operačním systémem Android. Naopak na telefonech iPhone a tabletech iPad kvůli probíhajícímu sporu vývojářů se společností Apple kapitolu Nexus War nenajdete.

Filmoví superhrdinové: Captain America dal facku Hitlerovi i vlastní smrti

Filmoví superhrdinové: Captain America dal facku Hitlerovi i vlastní smrti

Hlavní hrdinové Nexus War:

Iron Man je všude, dokonce i ve hře Fortnite •  Epic Games, Marvel

Iron Man

Odporně bohatý génius, majitel společnosti Stark Industries, jež vyrábí zbraně a moderní technologie. Tony Stark alias Iron Man je se svým speciálním mechanickým oblekem jedním z nejznámějších členů skupiny Avengers.

Thor vypadá ve vikingské mytologii trochu jinak, než superhrdina Marvelu ve hře Fortnite •  Epic Games, Marvel

Thor

Thor je bůh hromu z bájného vikingského nebe Valhalla, které je určeno jen pro ty, kteří padli v boji. Jako jediný dokáže ovládat obří kouzelné kladivo Mjöllni.

Captain America bojuje za záchranu světa i ve hře Fortnite •  Epic Games, Marvel

Captain America

První Avenger a ochránce Ameriky, který původně bojoval proti nacistům. Přísahal, že bude ve dne i v noci bojovat za správnou věc, a tak je jeho pomoc potřeba prakticky neustále.

Wolverine: Nejslavnější X-Men a jeden z nejdrsnějších superhrdinů Marvelu vám to ve hře Fortnite ještě ukáže! •  Epic Games, Marvel

Wolverine

Wolverine je jeden z nejznámějších mutantů, tzv. X-Menů. Díky genu X je schopen z rukou vysouvat dlouhé drápy, které jsou opravdu proklatě ostré a zničí každého nepřítele.

Strážci galaxie Groot a mýval Rocket vypadají ve hře Fortnite skoro stejně jako ve filmu •  Epic Games, Marvel

Rocket a Groot

Mimořádně výřečný a nebezpečný mýval Rocket, který má neomezený přístup ke zbraním snad z celého vesmíru a jeho přítel Groot, stromový člověk, patří mezi Strážce galaxie.

Strážci galaxie: Kosmičtí Avengers

Strážci galaxie: Kosmičtí Avengers

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Battle royale: Zákon silnějšího v herních světech

Další kopie Fortnite?

Další kopie Fortnite?

 

Články odjinud