Znovuzrozená Fantastická čtyřka

Znovuzrozená Fantastická čtyřka
Sdílej
 
Vydávání komiksů v České republice se už rozjelo, ale pořád se v něm vyskytovaly citelné mezery. Jednou z nich byl i jeden z nejslavnějších superhrdinských týmů světa Fantastic Four.

U nás jej známe z filmů, z animovaného televizního seriálu, ale z komiksu stále ne. A přitom je tenhle tým stále populární... I proto, že je nejen o úžasných protivnících, ale i o vztazích v trochu nefunkční rodině (ostatně, týmem Fantastic Four se inspirovali i tvůrci animovaných Úžasňákových).

Fantastická čtyřka: Zrod •  Crew

Série Fantastic Four byla v době svého vzniku revolučním počinem. Hrdinové v té době byli povzneseni nad obyčejné starosti a najednou se tu objevili lidé, kteří získali schopnosti spíše náhodou, byli nedokonalí a ještě k tomu všemu se neschovávali za maskou!

Jejich autor, Stan Lee (autor Spider-Mana, Hulka, Thora, Avengers, X-Menů a dalších), to sám bral jako pokus, od kterého čekal, že nevyjde. Spletl se. Fantastic Four bude koncem tohohle roku už padesát let!

Ovšem pro současného čtenáře jsou už původní staré příběhy těžko čitelné, a tak přišlo vydavatelství Marvel s radikálním krokem. Vytvořilo vesmír, kde se to všechno začne vyprávět znovu, aby slavní hrdinové mohli oslovit novou generaci čtenářů.

I když je v komiksu hodně změn (hrdinové jsou mladší, než byli v původním komiksu a místo při cestě do vesmíru získají své schopnosti díky nepovedenému pokusu s teleportací), tak to důležité zůstalo.

Takto vypadá komiksová legenda v moderním pojetí!

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

Skuteční Indiana Jonesové: Našli neznámé pyramidy i Noemovu archu?

České přízraky: Ukrývají Trosky klášterní poklad?

České přízraky: Ukrývají Trosky klášterní poklad?

 

Články odjinud