Peníze v kapse: Nejlepší rady, co dělat s penězi

Peníze v kapse: Nejlepší rady, co dělat s penězi
Sdílej
 
Náš seriál o osobních financích je u konce. Doufáme, že jste si z něj něco odnesli a držíme palce – ať se vám v životě daří! Předvánoční čas je pro re-kapitulaci toho hlavního o osobních financích ideální. Nejdůležitější je váš osobní přístup – to, jak k zacházení s penězi přistupujete a jak se při tom cítíte. Jestli žijete jen dneškem nebo myslíte i na zítřek. Jestli se chováte rozumně nebo podléháte svým pocitům.

 

V seriálu Peníze v kapse najdete všechny důležité rady a tipy jak zacházet s financemi, co byste měli vedět o osobních účtech, platebních kartách, úrocích nebo kryptoměnách.

Zásady zacházení s penězi

Ze všech stran se na vás valí reklamy. Ukazují vám jakýsi ideální život naplněný krásnými věcmi a zážitky. Podobné dojmy vyvolává i falešná realita na sociálních sítích. A pak jsou tu spolužáci, kteří celý prosinec nemluví pomalu o ničem jiném než o tom, co by si přáli, co asi dostanou pod vánoční stromeček a co nadělí druhým. Zůstat nad věcí a necítit se mizerně, i když zrovna nemáme moc peněz, je těžké. Stejně jako neutratit všechno, co máme, za dárky pro sebe i pro ostatní. Sestavili jsme proto seznam záchytných bodů, které by v tom nám všem mohly pomoci.

Všechno, co musíte vědět o penězích a finanční gramotnosti najdete v seriálu Peníze v kapse •  iStock.cz

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud