Čarodějovy hodiny: Nový Harry Potter?

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Jaké to je, stát se v deseti letech kouzelníkem? Harry Potter by o tom mohl vyprávět, ale tohle není jeho film. Hrdina Čarodějových hodin sice potvrdí, že ze začátku je kouzlení skvělé. Pak ale zjistíte, že musíte bojovat s nepředstavitelným magickým zlem.

 

Čarodějovy hodiny jsou knížka pro kluky a holky, kterou napsal už v roce 1973 americký spisovatel John Bellairs. Vypráví o sirotkovi jménem Lewis Barnavelt, který se odstěhuje ke svému tajemnému strýčkovi. Postupně začne zjišťovat, že v jeho domě straší a děje se tu spousta podivných věcí. Knížka se ve své době stala literární senzací, posbírala spoustu cen a americké děti si ji zamilovaly. Trvalo ale bezmála půlstoletí, než se dočkala filmového zpracování. To se teď řítí do kin. Můžete se těšit na kouzelnou, bláznivou a vtipnou podívanou.

Čarodějovy hodiny: Magie není jenom legrace •  Vertical Ent.

Čarodějné kořeny

Jak jsme již naznačili, hlavním hrdinou je desetiletý Lewis. Po smrti svých rodičů se musí odstěhovat k podivínskému strýčkovi Jonathanovi, který bydlí v obrovském starém sídle jako z hororu a tráví veškerý čas s neméně zvláštní sousedkou. Brzy se provalí, že strýček je ve skutečnosti kouzelník a sousedka zase čarodějnice. Aby utišili Lewisův smutek, začnou ho učit magii.

Čarodějovy hodiny: Magie není jenom legrace •  Vertical Ent.

Zlověstné hodiny

Lewis si kouzelnické triky zamiluje. Bohužel zjistí, že magie není jenom legrace. Dům, kde se strýčkem bydlí, totiž dříve vlastnil zlý černokněžník. Ten do domu ukryl kouzelné hodiny, které odtikávají spuštění mocného zaklínadla. Co se stane, až přestanou tikat? Nic menšího než zkáza celého lidského pokolení. Trojice mágů tak musí spojit síly a začít pátrat v útrobách strašidelného domu. Co všechno tady najdou? To prozradí až samotný film. My ale můžeme dopředu říci, že vás čeká nejen děs, ale také spousta vtípků, gagů a absurdních situací.


Čarodějovy hodiny

Režie: Eli Roth

Hrají: Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett

Premiéra: 18. října 2018


Překvapení Fantastických zvířat: Nečekané spojení s Harrym Potterem

Překvapení Fantastických zvířat: Nečekané spojení s Harrym Potterem

Jedi ze Star Wars bojuje s čarodějem z Harryho Pottera

Jedi ze Star Wars bojuje s čarodějem z Harryho Pottera

Vetřelci pokračují s dcerou Ripleyové!

Vetřelci pokračují s dcerou Ripleyové!

 

Články odjinud