LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích

LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích
Sdílej
 
Nejvyšším bodem Bradavického hradu je špička Astronomické věže. I postavená z LEGO kostiček vypadá impozantně! Postavili jsme si další přírůstek do série stavebnic s Harrym Potterem a jak se nám to líbilo, zjístíte v této recenzi.

Astronomická věž je v Bradavické škole čar a kouzel dějištěm hodin astronomie. Studenti v ní pod vedením profesorky Sinistrové pozorují noční oblohu pomocí teleskopů. Profesorku Sinistrovou v LEGO stavebnici Astronomická věž v Bradavicích (75969) ze série Harry PotterTM nenajdete, zato nechybí ústřední trojice Harry, Ron a Hermiona a ani pár dalších postav známých z potterovských knih a filmů. Celkem v krabici najdete hned osm minifigurek. Devět, pokud budeme počítat i sovu Hedviku!

Vánoční soutěž o Lego Harry Potter

Vánoční soutěž o Lego Harry Potter

Astronomická věž a další LEGO

Součástí LEGO stavebnice Astronomická věž není jen samotná astronomická věž – nechvalně proslulá jako místo, kde zahynul profesor Brumbál – ale také skleník s mandragorami, část Havraspárské koleje a učebna lektvarů, kde Horácio Křiklan právě pořádá večírek.

Sestavená Astronomická věž v Bradavicích zepředu •  LEGO

Stavebnice potěší také detaily, jako jsou astronomické přístroje, kouzelnické učebnice a pergameny nebo mandragory. Jak všichni víme, když vytáhnete ze země mandragoru, její kořen na nás udělá nehezký obličej a začne pekelně ječet. Škleb v obličeji najdete i na kořenech mandragor ze stavebnice LEGO, které si budete pěstovat v bradavickém skleníku. Jen ten jekot si budete muset obstarat sami!

Stavba Bradavic ve 166 krocích

Pokud už máte se stavebnicemi LEGO nějaké zkušenosti, asi vás při stavbě Astronomické věže v Bradavicích nic moc nezaskočí. Má celkem 971 dílků, takže si její stavbou nějakou tu chvilku vyplníte. Výsledný model není malý – počítejte s tím, že sestavený zabere plochu 29 x 17 centimetrů a že na výšku bude čnít do nezanedbatelné výše 40 centimetrů.

Úchvatná škola Harryho Pottera z Lega

Úchvatná škola Harryho Pottera z Lega

Návod na stavbu LEGO stavebnice obsahuje 166 kroků. Prvním z nich je ten, že sestavíte minifigurku Harryho s Hedvikou a hned poté se pustíte do skleníku s mandragorami. Moc prima je i to, že Astronomickou věž můžete propojit s dalšími stavebnicemi LEGO z potterovské série a postupně si tak budovat větší části Bradavického hradu.

Pozor na samolepky

Technická doporučení pro vás máme dvě: Za prvé buďte pečliví, až budete lepit samolepky se vzorem zdí na zakulacené díly věžiček. Snadno se vám na nich udělá bublina a budete je muset přelepovat. Což ale samolepky vydrží, jak jsme si díky vlastní nešikovnosti sami ověřili.

Sestavená Astronomická věž v Bradavicích zezadu •  LEGO

A za druhé se nebojte použít přiložený nástroj, který slouží k oddělování LEGO kostiček. Při stavbě často umísťujete maličké čtvercové dílky, které mohou oproti jiným dílkům zůstat nepatrně natočené. Pokud jste pečlivky, bude vám to vadit. Pokusy vyrovnat je obvykle končí rozpíchanými prsty, ale nástroj to zvládne na jedničku.

Poznáte Harryho kamarády a učitele?

- Hermiona Grangerová. Nejdřív šprtka, pak hrdinka

- Hedvika. Harryho sova

- Harry Potter. Chlapec, který přežil zakletí lorda Voldemorta

LEGO Harry Potter: Poznáte jeho kamarády? •  LEGO

- Draco Malfoy. Má otce smrtijeda a nemá rád mudly

- Ron Weasley. Harryho nejlepší kamarád

- Levandule Brownová. Harryho spolužačka z Nebelvíru

- Neville Longbottom. Má rád bylinkářství, jinak je spíš trumbera

- Horácio Křiklan. Učitel lektvarů a ředitel Zmijozelu

LEGO® Harry Potter: Bradavická výbava – sběratelská edice

LEGO® Harry Potter: Bradavická výbava – sběratelská edice

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

Černobílé Lego: Mickey Mouse na parníku

Černobílé Lego: Mickey Mouse na parníku

 

Články odjinud