LEGO® DOTS: Vyzkoušeli jsme stavebnici Kreativní designérský box

LEGO® DOTS: Vyzkoušeli jsme stavebnici Kreativní designérský box
Sdílej
 
Vytvoříte si dekoraci, kousek mini nábytku nebo raději motivační citát v rámečku? Vyzkoušeli jsme stavebnici Lego Dots Kreativní designerský box (41938). A v této recenzi odhalíme, jak to dopadlo.

V posledních letech máme LEGO čím dál raději. Důvodem je čím dál větší pestrost – kromě klasických strojů a staveb všeho druhu doplněných panáčky „legáčky“ vznikají i sady s přesahem. Programovatelní roboti. Stavebnice propojené s augmentovanou realitou. A také boxy a sety pro všechny, kdo raději tvoří, než aby stavěli. A právě do téhle kategorie podle nás spadá LEGO® DOTS.

LEGO® DOTS: 650 ze 779 dílků

Kdybyste si k LEGO® DOTS Kreativní designérský box (41938) vyhledali podrobný popis, zjistili byste, že v krabici najdete 779 dílků. A že rovných 650 z nich připadá na zdobítka. Divné? Ani trochu, vzhledem k účelu stavebnice to dává perfektní smysl.

Cílem je totiž poskytnout vám pár základních dílů, ze kterých můžete zkonstruovat drobné projekty. A pak je pomocí zdobítek zdobit tak, jak vám to jen vaše kreativita dovolí. Materiálově moc limitovaní nebudete – 650 zdobítek je slušná zásoba. A pokud byste se přece jen potřebovali víc rozmáchnout, ke své základní sadě můžete dokupovat různé doplňky.

Svět designu

Na Kreativním designérském boxu je fajn i to, že vás do světa designu nehodí moc zprudka. V papírové brožurce najdete návody na stavbu pěti přizpůsobitelných modelů – organizéru na stůl, dvoupatrového šuplíku, závěsné tabule, rámečku na fotky a malé přihrádky. Vytvoříte je, ozdobíte a máte něco hezkého a možná i užitečného do pokojíčku.

LEGO DOTS Velký kreativní box: Pokud nechcete mít olámané nehty, používejte k sundávání zdobítek oranžovou špachtl •  Lego

Vsadíme se ale, že nepotrvá dlouho a začnete přemýšlet, jestli by tomu víc neslušela nějaká jiná barva nebo jiný vzor. Takže to částečně rozeberete, brožurku necháte odpočívat a zdobíte podle svého. Čímž se z vás stal designér, blahopřejeme.

Písmenka máte taky

Další úrovní je, že už od začátku tvoříte podle vlastní fantazie. Tady je nejsnazší začít nějakým dekoračním obrázkem. Nebo rámečkem, do kterého si něco vepíšete. Mezi už zmíněnými 650 zdobítky je totiž i celkem 72 písmen abecedy. Háčky a čárky ale nenajdete, takže doporučujeme držet se angličtiny.

S LEGO DOTS můžete už od začátku tvořít podle vlastní fantazie •  Lego

Poslední věcí, kterou na Kreativním designérském boxu musíme pochválit, je výběr barev dílků: Všechny spolu ladí a přitom mezi nimi najdete jak výrazné, tak i jemné pastelové odstíny.


SHRNUTÍ: Ideální startovací box pro všechny tvořivce.

VÝROBCE: LEGO®

Lego Lambo: Zmenšené Lamborghini má i odpružení

Lego Lambo: Zmenšené Lamborghini má i odpružení

Eko LEGO: Šetrnější výroba plastových kostiček

Eko LEGO: Šetrnější výroba plastových kostiček

LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box

LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box

 

Články odjinud