LEGO VIDIYO: Nová stavbenice přináší hudební videoklipy snadno a rychle

LEGO VIDIYO: Nová stavbenice přináší hudební videoklipy snadno a rychle
Sdílej
 
Stavebnic Lego, které jsou určené k propojení s aplikací na telefonu, jsme už pár viděli. Tahle ale není o lovu duchů v augmentované realitě nebo tvorbě překážkové dráhy pro Super Maria. Vaším hlavním cílem v LEGO®VidiyoTM bude sestavení hudební kapely a produkce hudebních videoklipů. Přečtěte si recenzi.

 

Nová stavebnice Lego Vidiyo vám umožní stát se režisérem, zpěvákem i producentem krátkých, ale opravdu propracovaných videí.

Lego a odemykací BeatBity

Lego Vidiyo vám poskytne prakticky všechno, co potřebujete k tomu, abyste si vyzkoušeli profesi hudebního producenta. V první řadě aplikaci, která je k dispozici zdarma pro telefony se systémem Android a iOS, a vytvoříte si účet.

Lego Super Mario: Z herní konzole do světa stavebnic

Lego Super Mario: Z herní konzole do světa stavebnic

V apce najdete nejen potřebné softwarové nástroje a hudební knihovnu s obrovským množstvím nahrávek (Lego se totiž spojilo s hudební společností Universal Music Group), ale také spoustu zvukových a grafických efektů. Ty si odemknete naskenováním takzvaných BeatBitů – barevných dlaždic s obrázkem, které můžete sbírat a využívat pro svoji tvorbu.

Vidiyo není pro skutečné stavitele

V aplikaci najdete šest virtuálních BeatBitů, se kterými si LEGO Vidiyo můžete trochu otestovat. Ty fyzické pak stejně jako minifigurku BandMatea, tedy legáčka – zpěváka najdete v takzvaném BeatBoxu.

BeatBox proto, že obsahuje dílky Lega, ze kterých postavíte jednoduchou uzavíratelnou krabičku s poutkem pro přenášení své výbavy. Její součástí je malé podium, kam postavíte minifigurku, obklopíte vybranými BeatBity a naskenujete.

Tvorba prvního videa zabere jen pár minut. Stáhnete si appku, vyberete hudbu, sestavíte a naskenujete scénu a můžete nahrávat •  Lego

Musíme zdůraznit, že stavitelský prvek je tady hodně minimalizovaný. V podstatě jen malými Lego dílky ozdobíte zadní stěnu krabičky, pak ji secvakáte dohromady a figurku do ní zavřete průhledným krytem. Potěšilo nás, že BeatBity v krabičce drží hezky uspořádané ve svých drážkách a nesypou se.

Šest stylů, šest zpěváků

Při výběru BeatBoxu máte na výběr ze šesti možností, které se snaží postihnout různé hudební styly. Těm odpovídají i minifigurky legáčků a barvy BeatBoxů.

BeatBox ve zmrzlinových barvách se zpěvačkou v podobě mořské panny reprezentuje cukříkově sladký popík. Chundelatá lama na bruslích s psychedelickými brýlemi má ráda rumbu, jednorožec K-pop, černožlutý robot hip hop, pirát punk a modrozelený mimozemšťanský DJ taneční hudbu.

DJ Alien na svém podiu obklopený BeatBity •  Lego

 

Každý má u sebe sadu 16 BeatBitů, z nichž některé mají neobvyklé a pro svého majitele typické vlastnosti. Asi nepřekvapí, že jeden z jednorožcových BeatBitů dělá duhové hrady.

Hudební videoklipy s apkou

Prvním krokem při tvorbě videoklipu je vybrat si hudbu. Pak už jen potřebujete naskenovat prostředí, kapelu a vybrané BeatBity. Klikáním na BeatBity v apce aktivujete různé efekty, jako je změna kostýmu, pozadí nebo různé zvukové a vizuální efekty. Nebo můžete svoji minifigurku naučit nové taneční kreace.

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Další krok je postprodukce – sestříhání videa na určitou délku (na výběr máte 5, 10 nebo 20 sekund) a jeho postování. Buď přímo v aplikaci, nebo si jej stáhnete do telefonu a z něj vypustíte do světa.

Výhodou aplikace je anonymita, nikde nejste vidět a nikde nezadáváte své osobní údaje. Vystupovat budete jen pod přezdívkou, kterou dostanete při založení účtu.

Legáček ve vaší velikosti

O co je Vidiyo méně stavitelské, o to více se v něm můžete vyřádit digitálně. A to nejen volbou hudby a efektů, případně skládáním kapely a tvorbou jejího názvu nebo grafiky. Hodně možností nabízí zejména prostředí – váš klip se může odehrávat prakticky kdekoli a jako kulisy do něj můžete použít téměř cokoli, co máte doma.

A ještě jedna opravdu hezká věc nakonec: měřítko. Rozšířená realita aplikace umožňuje, aby byla minifigurka v životní velikosti. Což znamená, že ve vašem klipu mohou hrát živí lidé (včetně vás!) a vedle nich stejně velcí blázniví legáčci.

BeatBox je praktický doplněk pro uložení a přenášení BandMate BeatBeatů •  Lego

BandMate s překvapením

Pořídit si další BeatBox není jediná možnost, jak obohatit svou kapelu o nového člena. Ve „slepé“ krabičce BandMate získáte jednu minifigurku a tři BeatBity. Existuje celkem dvanáct různých variant (jiných než v BeatBoxech), ale která na vás vyjde, nebudete vědět, dokud krabičku nerozbalíte.

Lego Lambo: Zmenšené Lamborghini má i odpružení

Lego Lambo: Zmenšené Lamborghini má i odpružení

LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích

LEGO Harry Potter: Astronomická věž v Bradavicích

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

 

Články odjinud