LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti

LEGO® Friends vyspělo a více odpovídá skutečnosti
Sdílej
 
LEGO® Friends se prodává už deset let a s novou kolekcí pro rok 2023 přicházejí i nové postavy a kompletní změna strategie. Stavebnice i televizní seriál tak vstupuje do nové fáze, v níž postavičky mnohem více odpovídají skutečnému světu.

Hračky v ABC:

STAVEBNICE

LEGO® Friends vyspělo

LEGO® Friends se prodává už deset let a s novou kolekcí pro rok 2023 přicházejí i nové postavy a kompletní změna strategie. Stavebnice i televizní seriál tak vstupuje do nové fáze, v níž postavičky mnohem více odpovídají skutečnému světu, ve kterém se děti pohybují.

Figurky už si nejsou podobné jako vejce vejci, ale mísí se tu více etnik, kulturních rozdílů, fyzických i psychických rysů. Zkrátka LEGO® Friends v tomto smyslu vyspělo a přizpůsobilo se současnému světu, který více zohledňuje individuální odlišnosti každého z nás.

Společnost LEGO Group před změnou provedla globální průzkum, do něhož se zapojilo také 1000 dětí z Česka. My jsme nyní z nové série otestovali LEGO® Friends 41730 (Dům Autumn), které rozhodně nic neztrácí ze své hravosti. Změna filozofie je nenápadná, takže bychom si jí sami od sebe asi ani nevšimli.

SHRNUTÍ: Klasická stavebnice s fůrou detailů a se změnou v základním přístupu k postavám.

ZAPŮJČIL: LEGO Group

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

Roklinka v pokoji: Složili jsme LEGO nejen pro elfy a hobity

DESKOVÁ HRA

Tokaido Duo

Procházka po Šikoku

Krása a bohatství japonského ostrova Šikoku vždy lákala umělce, poutníky i obchodníky. V Tokaido Duo se vžijete do jejich role, procestujete ostrov křížem krážem a užijete si vycházkové tempo i trochu rivality.

Města, hory, zahrady

Tokaido Duo je pro dva hráče. Každý ovládá svou družinu složenou z obchodníka, malíře a poutníka. Postavy se od sebe liší: Malíř cestuje krajinou, obchodník po vesnicích a pobřežních městečkách a poutník prochází chrámy a zahrady. Jejich cesta je zároveň pomyslná časomíra, jakmile první postava splní svůj úkol, hra končí a vítězí ten, jehož družina posbírala víc vítězných bodů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud