Válka začíná! Kdo se stane Pánem prstenů? Třeba ty!

Válka začíná! Kdo se stane Pánem prstenů? Třeba ty!
Sdílej
 
Kdo ovládne Středozem v nové karetní hře Válka o prsten? Kdo se stane Pánem prstenů? Karetka z fantasy světa spisovatele J. R. R. Tolkiena se vždycky hraje jinak a má pokaždé jiný příběh. Více v recenzi ABC. Ábíčko si zahrálo i deskovku Moje knihovnička a vyzkoušelo sluchátka HyperX Cloud III.

Hračky v ABC:

KARETNÍ HRA

Válka o prsten

Kdo ovládne Středozem?

Pán prstenů je jedna z nejslavnějších fantasy knižních sérií na světě. Vrcholí Válkou o prsten, konfliktem, ve kterém na jedné straně stojí síly dobra v podobě lidí, elfů, trpaslíků a dalších bytostí, na druhé straně táhnou zemí vojska temného pána Saurona a zlého čaroděje Sarumana. A skrz soukolí armád se potichu proplétá Frodo Pytlík snažící se zničit Prsten moci, protože jedině tak lze Saurona definitivně porazit a zachránit Středozemi.

Víc lidí = zábavnější karetní hra

Právě Válka o prsten je tématem nové karetky, která vás přenese do kouzelného světa spisovatele J. R. R. Tolkiena. Jsou tu čtyři připravené balíčky, na straně dobra hrdinové Aragorn a Gandalf, záporáky ztělesňuje Saruman a Černokněžný král. Podle těchto postav jsou v balíčcích přidaní další spojenci jako enti, hobiti nebo vojáci z Haradu.

Boj se vede dva na dva, tedy kladní hrdinové proti záporným. Proto je nejlepší hrát ve čtyřech, kdy se každý chopí jednoho hrdiny, a soustředíte se nejen na soupeře, ale musíte taktizovat i s parťákem, jak dál. V méně hráčích se balíčky spojí dohromady, čímž trochu mizí pestrost.

Válka o prsten je karetní hra ze světa Pána prstenů •  REXhry

Napínavý boj o osud Středozemě

Bez ohledu na počet hráčů ovšem zůstane báječný pocit z napínavého boje o osud Středozemě. Kromě karet vojáků a útoků se totiž budou dít i příběhové události a navštívíte řadu míst známých z knih. Hodně tomu pomáhají i nádherné ilustrace zachycující atmosféru Tolkienových příběhů.

Válka o prsten nemá složitá pravidla, trik spočívá v přechytračení soupeře i v nenadálých okamžicích. Každá partie bude probíhat jinak: Podíváte se na jiná místa a stanou se jiné příběhové zvraty, proto se karetka jen tak neohraje. Plné kouzlo odhalí ale jen ve čtyřech hráčích.

SHRNUTÍ: Zábavná karetka o událostech ve Středozemi, která se pokaždé odehraje jinak.

ZAPŮJČIL: REXhry

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky

Pán prstenů: S Frodem napříč Středozemí v novém rozšíření karetky

DESKOVÁ HRA

Moje knihovnička

Kdo má hezčí poličky?

Může být uklízení zábava? S novou deskovkou Moje knihovnička určitě! Možná to znáte sami, pokud rádi čtete. Občas přijde chvíle, kdy se vám do poliček už knížky nevejdou a je na čase dumat, co kam dát.

Číča, hračky, květináč

Začínáte s prázdnými policemi a nepořádkem uprostřed, kde leží všelijaké předměty. Na střídačku s ostatními budete do poliček postupně dávat všechno možné: knížky, hračky, poháry ze sportovních soutěží, květináče a dokonce dojde i na domácí zvířátka. I kočička chce mít prostor, kam si sednout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud