Les bratří Grimmů: Deskovka tě vezme do světa pohádek

Les bratří Grimmů: Deskovka tě vezme do světa pohádek
Sdílej
 
Les bratří grimů je stavitelská desková hra zasazená do kouzelného světa pohádek. Vyzkoušeli jsme ji a jak to dopadlo, prozradíme v recenzi. Plus testy mobilů Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 a Xiaomi Lite, herní myši Bloody Q81 a hlavolamu Constantin’s Animal Arrangements.

Hračky v ABC 7/2023:

DESKOVÁ HRA

Les bratří Grimmů

Ve světě pohádek

Znáte pohádku o třech prasátkách stavících si domky, aby je vlk nesežral? V Lese bratří Grimmů budete hrát za jejich příbuzné, které král povolal do stavitelské služby. Vaši čuníci se vydávají na pole nebo do lesa pro suroviny, kousek po kousku staví domečky nebo zažívají pohádková dobrodružství.

Princezny i čarodějnice

Bratři Grimmové byli slavní spisovatelé a autoři pohádek. Napsali například Červenou Karkulku, O Popelce, Šípkovou Růženku nebo Sněhurku. Všechny tyto postavy od princezen až po čarodějnice v deskovce ožijí. Některé vám budou pomáhat se stavbou (třeba sedm trpaslíků), jiné škodit soupeřům, zahánět nepřátelské bytosti zpátky do lesa a tak dále.

Hraje se na kola, kdy se musíte rozhodnout pro určité možnosti. Poslat čuníky pro cihly nebo pro obilí? Doplnit si zásoby? Postavit další domek a přiblížit se tak cíli? Nebo raději dobrat kartu pohádky a využít její schopnost k nějakému tomu fíglu?

Snadná pravidla, pohádková hloubka

V Lese bratří Grimmů vyhraje, kdo první dokončí tři domky. Cestu k cíli ale bohatě oživují pohádkové karty a postavy. Občas se stane, že se u stolu s kamarády vydáte hlouběji do pohádkového světa a zmíněné stavění jde stranou. Bratři Grimmové zkrátka uměli psát krásné příběhy, které této jinak celkem snadné hře dodávají pohádkovou hloubku.

SHRNUTÍ: Stavitelská hra zasazená do kouzelného světa pohádek bratří Grimmů.

ZAPŮJČIL: TLAMA games

Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White

Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White

HLAVOLAM

Constantin’s Animal Arrangements

Jean Claude Constantin je vynálezcem hlavolamů, pro které je typické dřevo a krásné zpracování. Nová série Animal Arrangements se skládá z podložky, do níž musíte správně naskládat vyřezávaná zvířátka. Zapadnou do sebe jako puzzle, ale stačí jedno zvíře špatně natočit a smůla, už se vám nevejdou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud