Hračky v ABC: Deskovka Canvas: Zrcadlení má téměř nekonečno možností

Hračky v ABC: Deskovka Canvas: Zrcadlení má téměř nekonečno možností
Sdílej
 
Canvas dokazuje, že malování se dá zpracovat do zábavné deskové hry, která má téměř nekonečno možností. Další deskovka Parky vám umožní procestovat americké národní rezervace. Více prozradí recenze. A vyzkoušeli jsme taky chytré hodinky Fitbit Sense 2, bezdrátová sluchátka Samsung Galaxy Buds2 Pro, klávesnici Logitech Aurora Collection, mikrofon HyperX Duocast a monitor Viewsonic VX2719.

Hračky v ABC 25-26/2022:

DESKOVÁ HRA

Canvas: Zrcadlení

Malířem na sto způsobů

Malování je prima, ale může to být pěkná dřina. Že se dá zpracovat i do zábavné deskovky dokazuje Canvas. Toto cizí slovíčko se překládá jako malířské plátno a je základem hratelnosti.

Před sebou máte plátna různých barev – zelené připomínající přírodu, žluté plné slunce a tak dále. Na desce je rozloženo několik karet s všelijakými motivy, které si budete na střídačku brát. Například na jedné kartě je namalovaná hora, na druhé loď na moři a na třetí hejno racků.

Video se připravuje ...

Deskovka Canvas: Zrcadlení má téměř nekonečno možností • Zdroj: Blackfire

Karty jsou průhledné, takže je složíte na sebe a vznikne obrázek lodě plující k hoře s hejnem racků poletujícím na obloze. Pak stačí karty přiložit na žluté plátno a máte krásný obrázek pobřeží zalitého sluncem. Pokud ovšem chcete vyhrát, nemůžete se řídit obrázky, ale symboly na spodní straně karet.

Úkolem je složit předem dané kombinace symbolů, podle kterých si karty vybíráte a následně za splnění získáváte body. Často se tak necháte překvapit tím, jaký obraz vám z výsledku vznikne.

Deskovka Canvas: Zrcadlení má téměř nekonečno možností •  Blackfire

Téměř nekonečno možností

Rozšíření Zrcadlení přidává oboustranné karty, kdy je například na jedné straně mašinka a na druhé pejsek. Obohacuje to hru o nový způsob plnění úkolů a karet je v Zrcadlení tolik, že se základní variantou dohromady budete mít nespočet variant obrazů.

Canvas je o přemýšlení a představivosti. Složené obrazy jsou kouzelné a vypráví příběhy samy o sobě. Obtížnost si můžete zvolit podle úkolů, jsou tu začátečnické výzvy i pořádné hlavolamy. Jde o krásnou hru s jedinečným zážitkem.

SHRNUTÍ: Hra plná barev a představivosti s řadou variant úkolů i obtížnosti.

ZAPŮJČIL: Blackfire

DESKOVÁ HRA

Parky

Na výletě divočinou

Americké národní parky, to je fenomén. Deskovka Parky vám je umožní procestovat, ať už hrajete doma u stolu, nebo třeba na výpravě venku. Každý hráč dostane figurky turistů, kteří budou chodit volnou přírodou a připravovat se na expedici do jednoho z parků. Podle toho, na jaké políčko turista šlápne, získá žetony vody, sluníčka, hory a tak dále.

Jakmile máte potřebný počet žetonů, můžete se vydat do jednoho z parků a získat za návštěvu vítězné body. Například k návštěvě parku Congrace vám stačí dva žetony stromů, do Grand Canyonu se ale můžete vydat až ve chvíli, kdy máte v zásobě dvě hory, vodu a sluníčko. Taky ovšem za takovou výpravu získáte víc bodů.

Procestujte Ameriku

Během cest táboříte, fotíte zvířata (za to jsou taky body) nebo nakupujete vybavení na další výpravu. V jádru jde o celkem jednoduchou hru o sbírání surovin a jejich výměně za body, ale krásné zpracování divočiny a národních parků dělá z hraní zážitek s výletnickou atmosférou.

Dá se hrát i v jednom, ale není to taková zábava. Čím více hráčů, tím více karet parků za hru protočíte a můžete tak klidně během hodiny procestovat půlku Ameriky.

SHRNUTÍ: Klidná hra s pohlcující atmosférou amerických národních parků

ZAPŮJČIL: Albi

Hodinky

Fitbit Sense 2

Na novou verzi chytrých hodinek Fitbit se čekalo dlouho. Bylo to dáno i tím, že firmu odkoupila společnost Google a prosadila některé změny ve výbavě. Patří k nim například absence Spotify nebo aplikací třetích stran.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud