DreamQuest: Snílkův meč je kniha jako hra!

DreamQuest: Snílkův meč je kniha jako hra!
Sdílej
 
DreamQuest: Snílkův meč je napůl desková hra, napůl kniha. Nejvíce připomíná gamebook, jehož děj čtenář ovlivňuje svými volbami. Má to cenu nebo ne? Zjistíš v recenzi. Ábíčko otestovalo ještě hlavolam Inside 3 Legend, gaming podložku Connect IT Neo RGB Black a karetní hru Rychlé šípy: Duel.

Hračky v ABC 6/2023:

GAMEBOOK

DreamQuest: Snílkův meč

Kniha jako hra

DreamQuest: Snílkův meč nejde popsat ani jako deskovku, ani jako obyčejnou knihu. Nejblíže má ke gamebookům – knížkám, jejichž děj čtenář ovlivňuje svými volbami. Ale jsou tu navíc karty, kostky i arch nálepek, které budete občas používat.

Prohra nebolí

Hra je určena pro dva – jeden hraje za Snílka a druhý za jeho Strážce. Navzájem si budete pomáhat v soubojích a procházet společně příběh. Jak dopadne, to záleží jen na vás. Každou chvíli narazíte na nějaké rozhodnutí a podle vaší volby nalistujete stránku s pokračováním.

Snílek i Strážce budou postupně sbírat předměty i zkušenosti a může se stát, že během dobrodružství prohrají. Snílek se v takovém případě probudí a budete muset začít od začátku, ovšem už se zkušenějšími postavami, takže to budete mít jednodušší.

Vytvořte si knížku

Snílkův meč je kouzelný příběh, který se pokaždé odvíjí trochu jinak. Na konci hry si můžete na webu tvůrců hry naklikat váš průchod a vytvořit si tak vlastní knihu ke stažení. Oproti klasickým gamebookům má DreamQuest nízkou obtížnost, o to víc si ho ale užijete ve dvojici s kamarádem nebo mladším sourozencem.

Trochu nepraktické jsou nálepky na jedno použití. Vzhledem k tomu, že cest příběhem je celá řada, a pokud ho budete chtít projít znovu jinudy, doporučujeme místo nálepek dělat si poznámky na papír. Nejde o nijak náročnou hru, předmětů tu není mnoho a kostkami se hází jen občas. Hlavní roli zde hraje vyprávění. A to je zpracováno parádně.

SHRNUTÍ: Napůl hra, napůl kniha. Postup příběhem je jednoduchý, parádní je závěr v podobě vlastní knihy.

ZAPŮJČIL: Blackfire

Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii

Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii

HLAVOLAM

Inside 3 Legend

Hlavolamy a hračky s kuličkou zatavenou do plastové desky, ve které například trefujete nakreslený terč či fotbalovou bránu, znali už naši prarodiče. Francouzská společnost Inside 3 přišla s novou generací hlavolamů s názvem Legend.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud