Karetku Splendor: Duel nebudeš chtít opustit

Karetku Splendor: Duel nebudeš chtít opustit
Sdílej
 
Karetní hra Splendor: Duel určený pro dva hráče a stojí zato! Zahráli jsme si taky deskovku Dračí hrad: Nové výzvy a vyzkoušeli myš Arozzi Favo 2 a hlavolam Metal Puzzle. Jsou to dobré hračky? Čti recenze ABC!

Hračky v ABC 1/2023:

Karetní hra

Splendor: Duel

Renesanční obchodníci

Splendor je mezi deskovkáři známou značkou. Popularitu si získala krásným provedením, krátkou hrací dobou a jednoduchými pravidly. Vysvětlíte je během pár minut a pak už je na každém hráči, jestli svou taktikou a tahy strhne vítězství na svou stranu.

Nyní vychází Splendor: Duel určený pro dva hráče. To se zprvu může zdát trochu zbytečné, protože původní Splendor se ve dvou hrál celkem dobře, ale po pár hrách už nebudete chtít Duel opustit.

Starý dobrý Splendor

Je tu vše, co tvořilo kouzlo původního Splendoru. Hezké provedení s krásnými obrázky na kartách, pravidla na pár stránek a svižná hratelnost, díky které odehrajete každý duel do půl hodinky.

Vžijete se do role renesančních obchodníků a mistrů klenotnického cechu. Vaším cílem je vybudovat největší a nejbohatší šperkařskou dílnu ve městě, ale pozor! Nejste na to sami, váš konkurent má úplně stejné plány a vyhrát může jen jeden.

Karetní hru Splendor: Duel nebudeš chtít opustit: Recenze ABC •  Blackfire

Správný výběr rozhoduje

Ve Splendor: Duel začínáte s málem, ale po každém kole vám košatí možnosti až do finále. V něm budete moci zahrát téměř cokoliv, ale je třeba pečlivě vážit, co vám vlastně pomůže k výhře a co by byla zbytečná ztráta tahu. Oproti původnímu Splendoru je více cest k vítězství, můžete klasicky sbírat vítězné body nebo se třeba soustředit na výrobu šperků pro královský dvůr.

Hra končí v momentě, kdy je jeden z cílů splněn. Splendor: Duel je svižná hra pro dva, kterou si díky jednoduchým pravidlům zahrajete s každým. Neexistuje tu náhoda, vítězství dosáhnete jen vaším rozhodováním.

SHRNUTÍ: Jednoduchá hra pro dva s krásnými ilustracemi a důrazem na přemýšlení.

ZAPŮJČIL: Blackfire

Hlavolam

Metal Puzzle

Je to puzzle nebo hlavolam? Je to puzzle-hlavolam! Společnost Eureka vyvinula novou řadu hraček pro přemýšlení. Jsou z kovu, a proto hodně vydrží. Dílky svým vykrojením připomínají puzzle, ale zapadají do sebe jako klasické kovové hlavolamy, takže je na sebe občas budete tlačit metodou pokus – omyl.

Metal Puzzle: Je to puzzle nebo hlavolam? •  Eureka

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud