První ABC: Umělá inteligence poracuje pro ábíčko!

První ABC: Umělá inteligence poracuje pro ábíčko!
Sdílej
 
Pro ábíčko pracuje umělá inteligence. V prvním letošním čísle časopisu ABC uvidíš, co dovede, ale i co nám od ní může hrozit. Disney slaví 100. narozeniny. A to není všechno! Ábíčko přináší spoustu zábavy a zajímavostí o zábavné vědě a technice, přírodě nebo popkultuře. Mrkni do nového čísla!

Koupit časopis ABC online >

Umělý mozek

Pokud můžeme už nyní na počátku ledna bezpečně říct, co bude často skloňovaným tématem roku 2023, pak bychom v redakci ábíčka jednoznačně volili umělou inteligenci.

Do tohoto čísla ABC jsme si od ní dokonce nechali napsat článek o Batmanově Batmobilu na straně 4. Je sice kraťoučký, ale přesto po stránce obsahové i stylistické správnosti dobře funguje a je navíc docela čtivý.

O Batmanově Batmobilu v časopisu ABC píše umělá inteligence! •  ABC

V prosincovém čísle ABC jsme u článku Šrot na Marsu nechali AI vygenerovat obrázky. Zda nástroje umělé inteligence budeme v naší práci používat častěji, jsme se ještě zcela nerozhodli. Přesto je jasné, že do našich životů vstupuje další element, který musíme brát v potaz. Může být užitečný, ale i nebezpečný, jak ukazuje článek Je to podle pravdy? na straně 20.

Tématu se vě- noval i dvorní ilustrátor ábíčka Lukáš Fibrich na kalendáři, který najdete uprostřed časopisu. O novinkách v umělé inteligenci pro vás připravujeme podrobnější článek, který najdete v některém z příštích ábíček.

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

A to není všechno! Ábíčko přináší spoustu zábavy a zajímavostí o zábavné vědě a technice, přírodě nebo popkultuře: Disney začíná slavit 100. narozeniny a uvnitř ABC najdeš detailní časovou osu! Co mají společného netopýři a death metal? Plus oblíbené vystřihovánky a nový komiks Dungeons & Neons...

Mrkni do nového čísla časopisu ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdete tady. Ábíčko 1/2023 je k dostání online a na stáncích.

Přeplaťe si ABC, doručení domů je zdarma a dostanete dárek.

S prvním číslem časopisu ABC v roce 2023 pomáhala umělá inteligence •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Poslední ABC: 100 stran, návrat Avataru a dárky!

Poslední ABC: 100 stran, návrat Avataru a dárky!

Princezna zakletá v čase a výjezd k celní správě v novém ABC

Princezna zakletá v čase a výjezd k celní správě v novém ABC

Star Wars a outdoor survival v časopisu ABC

Star Wars a outdoor survival v časopisu ABC