Nové ABC: Pražské gorily, Black Adam + bonus komiks

Nové ABC: Pražské gorily, Black Adam + bonus komiks
Sdílej
 
Představujeme nový pavilon goril v pražské zoo. Odhalíme, jestli je superhrdina Black Adam silnější než Supeman, a nechybí ani 16 bonusových stran komiksu. V novém ábíčku vychází další díl sběratelské encyklopedie ABC dinosaurů, vystřihovánky a spousta zajímavostí o vědě, přírodě a technice.

Koupit časopis ABC online >

Gorily v novém

Gorily z pražské zoo jsou známými celebritami, jejichž jména se často objevují v médiích. Pravdou je, že jsme si je v posledních letech moc neužili kvůli pandemii covidu, kdy byl přístup do jejich pavilonu výrazně omezen. Gorily mají v Praze pavilon v dolní části zahrady, která je ohrožena možnými záplavami v případě, že se vylije je břehů nedaleká Vltava.

Nové ábíčko představuje nový pavilon goril v pražské zoo •  ABC

A protože s tím má zoologická zahrada tragickou zkušenost, stěhuje systematicky velká zvířata na kopec do horní části zahrady, kde záplavy nehrozí. Vyrostl tam i zbrusu nový pavilon pro gorily, který byl slavnostně otevřen letos na konci září. Chovatelé stávající tlupu goril rozdělili na dvě a jednu přesunuli do nového prostředí. Jejich nový pavilon vám představíme v našem tématu ABC na straně 12.

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 21/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 21/2022

Kromě toho odhalíme, jestli je superhrdina Black Adam silnější než Supeman, a nechybí ani 16 bonusových stran komiksu. V novém ábíčku vychází další díl sběratelské encyklopedie ABC dinosaurů, vystřihovánky a spousta zajímavostí o vědě, přírodě a technice.

Jak to chodí na oběžné dráze ve vesmíru, kdo je Huggy Wuggy, přichází revoluce ve výrobě elektřiny na moři...? Podívejte se do nového ABC:

TOP články v ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 21/2022 je od 7. října k dostání online a od 11. října v trafikách.

Přeplaťe si ABC, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu nového čísla zdobí motiv z filmu Black Adam.

Nové ABC: Pražské gorily, Black Adam + komiksový bonus Superman, v prodeji od 11. 10. •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC: Pán prstenů, mrakodrapy naležato a mnoho dalšího

Nové ABC: Pán prstenů, mrakodrapy naležato a mnoho dalšího

Nové ABC: Jan Žižka a encyklopedie ABC dinosaurů

Nové ABC: Jan Žižka a encyklopedie ABC dinosaurů

Nové ABC: Toulavá kočka Stray, Pizzly a další kříženci

Nové ABC: Toulavá kočka Stray, Pizzly a další kříženci