Stavebnice LEGO jako dárek v novém ABC

Stavebnice LEGO jako dárek v novém ABC
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC najdeš jako dárek stavebnici LEGO City. Píšeme o tom, jak drony pomáhají v Česku. Představujeme hru Coral Island. Ukážeme, jak vypadá jídlo budoucnosti a jaderná elektrárna ve virtuální realitě. V posledním lednovém ábíčku nechybí ani vystřihovánka polární stanice. Podívej se dovnitř.

Koupit časopis ABC online >

Jak dlouho jsme s drony

V našem hlavním tématu Drony pomáhají Česku píše Honza Horčík také
o tom, že o dronech informujeme v ábíčku často a dlouho. To mě přivedlo k otázce, jak asi dlouho o nich už píšeme. A přiznám se, že jsem se k uspokojivému výsledku nedobral.

Pokud bychom drony brali pouze jako ony komerčně prodávané kvadrokoptéry, dostaneme se nanejvýš někam do roku 2013. Tehdy totiž čínská značka DJI uvedla na trh první verzi svého úspěšného modelu Phantom. Tento výrobce udává trend ve vývoji komerčních dronů dodnes.

Video se připravuje ...

Stavebnice LEGO City jako dárek v novém ABC • Zdroj: ABC

Pokud bychom se podívali na drony jako na vojenské bezpilotní letouny, došlo k jejich významnějšímu nasazení někdy kolem roku 2000. Ovšem experimentovalo se s nimi už od první světové války! O komerčních dronech tedy píšeme už zhruba 10 let, o vojenských mnohem déle. V hlavním tématu se dočtete, jak se drony u nás uplatňují v každodenní praxi. (Zdeněk Ležák)

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

Vystřihovánky pro všechny v novém ABC

V novém čísle časopisu ABC najdete jako dárek stavebnici LEGO City. Představujeme hru Coral Island. Ukážeme, jak vypadá jídlo budoucnosti a jaderná elektrárna ve virtuální realitě. V posledním lednovém ábíčku nechybí ani vystřihovánka polární stanice. Podívej se dovnitř.

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost dětských čtenářů. Archiv minulých ábíček najdete tady. Ábíčko 2/2023 je k dostání online a na stáncích.

Přeplaťe si ABC, doručení domů je zdarma a dostanete dárek.

Stavebnice LEGO City a hra Coral Island v časopisu ABC •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

První ABC: Umělá inteligence poracuje pro ábíčko!

První ABC: Umělá inteligence poracuje pro ábíčko!

Poslední ABC: 100 stran, návrat Avataru a dárky!

Poslední ABC: 100 stran, návrat Avataru a dárky!

Princezna zakletá v čase a výjezd k celní správě v novém ABC

Princezna zakletá v čase a výjezd k celní správě v novém ABC