Nové ABC: Studentské formule a budovatelské hry

Nové ABC: Studentské formule a budovatelské hry
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC píšeme o studentských formulích eForce z ČVUT a nejlepších budovatelských strategiích, které si můžete zahrát. Ábíčko přináší spoustu zábavy, komiks, vystřihovánky, zajímavosti a novinky z vědy, techniky, přírody a popkultury.

Koupit časopis ABC online >

Studentské formule

O elektrických formulích eForce, které každoročně staví studenti na pražské ČVUT, píšeme v ábíčku už poněkolikáté. A stále mě nepřestává fascinovat, jaký technický zázrak pod rukama českých studentů vzniká. Už před pár lety se tyto závodní stroje změnily z pilotovaných na autonomní, tedy samořiditelné.

Změnila se totiž celá mezinárodní soutěž, v níž studenti technických vysokých škol po celém světě spolu soupeří v konstrukci a následné sérii závodů právě v těchto jedinečných strojích.

Novinky o autonomní studentské formuli eForce z ČVUT přináší ABC •  ABC

Vystřihovánku eForce jsme spolu s reportáží naposledy uveřejnili před dvěma lety. Nyní jsme se podívali, co je v týmu nového, a přinášíme vám vystřihovánku letošního modelu. Kdybych dnes stál před volbou životní profese, hodně by mě lákalo se k takovému týmu přidat. A vás?

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 22/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 22/2022

V novém čísle časopisu ABC píšeme také o nejlepších budovatelských strategiích, které si můžete zahrát. Prozradíme, proč je osel neprávem přehlížený, jak vypadá vesmírná obrana Země, kdo je Enola Holmesová (trochu napovíme: sestra Sherlocka Holmese)... a ještě více!

Podívejte se do nového ABC:

TOP články z ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 22/2022 je od 21. října k dostání online a od 25. října na stáncích.

Přeplaťe si ABC, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu nového čísla zdobí motiv ze hry Timberborn.

Studentská formule eForce a top budovatelské strategie v časopisu ABC •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC: Pražské gorily, Black Adam + bonus komiks

Nové ABC: Pražské gorily, Black Adam + bonus komiks

Nové ABC: Pán prstenů, mrakodrapy naležato a mnoho dalšího

Nové ABC: Pán prstenů, mrakodrapy naležato a mnoho dalšího

Nové ABC: Jan Žižka a encyklopedie ABC dinosaurů

Nové ABC: Jan Žižka a encyklopedie ABC dinosaurů