Nové ABC: Nové vesmírné stanice

Nové ABC: Nové vesmírné stanice
Sdílej
 
V novém ABC se podíváme na nové vesmírné stanice, které se mají už brzy objevit na obloze. Nechybí ani vystřihovánky husitských zbraní a tankovací cisterny nebo spousta zábavy a zajímavostí o přírodě, vědě a technice.

Koupit časopis ABC online >

Domy na obloze

Až půl století lidé obývají vesmírné stanice obíhající kolem naší planety. Orbitální stanice se za tu dobu staly pro nás něčím docela běžným. Uvědomujeme si, že v každém okamžiku nám nad hlavami nějakých 400 km vysoko obíhají vesmírné moduly, v nichž dočasně pobývají astronauti. A už nám na tom nepřijde nic divného, i když se jedná i v dnešní hypermoderní době o technologicky nesmírně náročnou operaci.

Vesmírné stanice budoucnosti na obloze v časopisu ABC •  ABC

Následující desetiletí by mělo v obývání vesmíru přinést zcela zásadní pokrok. Hned několik států se chystá stavět vesmírné stanice u Měsíce. A co bude, až se svou životností skončí Mezinárodní vesmírná stanice ISS? Jaké vesmírné domy nám nad hlavami vyrostou? My jsem se však v našem hlavním tématu zaměřili na uplynulých let. Pojď te s námi na vesmírnou prohlídku!

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 15/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 15/2022

Nechybí ani vystřihovánky husitských zbraní a tankovací cisterny. Nebo spousta zábavy a zajímavostí o filmu DC Liga mazlíčků, výzkumu pandy červené, největším dinosauřím zabijákovi v dějinách Evropy, přírodovědnému dokumentu Planeta Praha...

A ještě mnohem více! Nahlédněte do časopisu ABC č. 15:

TOP články z ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 15/2022 je v prodeji od 14. července online a 19. července v trafikách.

Kupte si přeplatné ABC, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu nového čísla zdobí motiv z filmu DC Liga supermazlíčků.

Vesmírné stanice a DC Liga supermazlíčků: Časopis ABC je v porodeji na stáncích od 19. 7. •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC: Thor a české národní parky... jako hrom!

Nové ABC: Thor a české národní parky... jako hrom!

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání

Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání