DC Liga supermazlíčků: Úplně jiná tlapková patrola

DC Liga supermazlíčků: Úplně jiná tlapková patrola
Sdílej
 
Takové superhrdiny jste ještě neviděli. V novém animáku zachraňují psi a jiní mazlíčci svět i slavnější páníčky. DC Liga supermazlíčků je úplně jiná tlapková patrola!

Říká se, že hrdinou se může stát každý. Platí to i pro zvířata. Z minulosti známe hned několik příkladů skutečných psích hrdinů. Ale mohl by se hafan stát superhrdinou? Odpověď nenechává nikoho na pochybách, ba dokonce ani stranou. Čtyřnohou Ligu spravedlnosti tvoří kromě dvou psů ještě prasátko, želva a veverka.

Pomocná tlapka

Když známý zloduch Lex Luthor přelstí Supermana, Batmana, Wonder Woman, Flashe i Green Lantern, zdá se, že je to konec mocného superhrdinského týmu Liga spravedlnosti a dost možná i celého světa.

Video se připravuje ...

DC Liga supoermazlíčků: Český trailer • Zdroj: Vertical Entertainment

Naštěstí je tady ještě Supermanův pes Krypto, který skousne hodně, ale dvě věci mu vadí: Zaprvé zloduši a zadruhé, že ho najednou nemá kdo podrbat. Krypto má superschopnosti, přesto potřebuje pomocnou tlapku. Začne proto skládat tým zvláště talentovaných zvířat z útulku: Ohař Ace je silný a nezničitelný, prasátko PB se umí zvětšit, želva Merton je neuvěřitelně rychlá a veverka Chip ovládá elektřinu. DC Liga supermazlíčků je na světě!

Nejlepší přátelé superhrdinů

Humorný nápad se zvířaty, která zachraňují situaci, se dobře hodí do animované komedie pro celou rodinu. Přesně jako je novinka DC Liga supermazlíčků. Ta vznikla na motivy komiksových příběhů zvířecího týmu s názvem Legion of Super-Pets (česky Legie supermazlíčků). Podobný si můžete přečíst i bez znalosti angličtiny ve zrovna vydaném komiksu DC Liga supermazlíčků: Velký zmaptlek.

DC Liga supoermazlíčků •  Vertical Entertainment

Jde o novější příběh, ale různí supermazlíčci se stali nejlepšími přáteli Supermana, Batmana i dalších už v polovině minulého století. Tedy v dobách, kdy se superhrdinové v rozhodujícím okamžiku nezdráhali vytasit ani s tak zvláštní (a legrační) pomůckou, jako je repelent na žraloky.

Sedni, lehni, přistaň na zem!

Nejznámějším supermazlíčkem je Supermanův pes Krypto. V březnu roku 1955 se poprvé objevil v komiksovém sešitu Action Comics č. 250. Vymysleli ho spisovatel Otto Binder a kreslíř Curtis Swan. Původně měl zazářit, pobavit a navždy zmizet. Jeho tvůrci si asi mysleli, že po psovi se superschopnostmi moc čtenářů neštěkne.

Krypto jako Pes z oceli •  DC Comics

Jenže kvůli vřelému ohlasu se Krypto stal komiksovou stálicí. V Action Comics č. 277 (z června 1961) se poprvé střetl se superkočkou Streaky. Pak už netrvalo dlouho, než se daly tlapky dohromady a založily první patrolu. V únoru 1962 vyšel 293. sešit série Adventure Comic snad se všemi zvířaty ze Supermanovy farmy včetně kobyly v rudém plášti se zlatým znakem ve tvaru S.

Jiná Liga?

Supermazlíčků je dnes opravdu celá liga, ale Krypto zůstává nejoblíbenější. Proto také zažívá největší psinu ať už se Supermanem, nebo jeho sestřenicí Supergirl. Mihnul se v populárních hraných seriálech Smallville a Titans. Dočkal se vlastního animovaného pořadu Superpes Krypto. A je možné, že jste si ho všimli v povedeném komediálním animáku DC Superhrdinky, kde má jednu zajímavou schopnost navíc: Jeho moč rozežere i železo!

Co dokáže Krypto z filmu DC Liga supermazlíčků zatím nebylo potvrzeno, ale uvidíme to už brzy. Možná, že se dokáže proštěkat k pokračování. A to se Lize spravedlnosti zatím nepovedlo.


Supermazlíčci u Avengers

Komiksová minisérie Pet Avengers •  Marvel Comics/Hachette Fascicoli

Když má něco vydavatelství DC, Marvel to musí mít taky (a naopak). Proto vznikl superzvířecí tým připomínající Avengers. Komiksová minisérie Pet Avengers se dočkala dvou pokračování. Ale zajímavější je, že na ni odkazují filmy a seriály studia Marvel. Mezi členy týmu nechybí Falconův sokol Redwing – ve filmu Captain America: Občanská válka se stejně jmenuje jeho speciální dron. A žabák Throg, který vypadá jako zakletý princ Thor, se dokonce mihne na začátku páté epizody seriálu Loki!


DC Liga supermazlíčků

REŽIE: Jared Stern

HRAJÍ: Aleš Procházka, Filip Švarc, Michal Holán, Tereza Martínková, Jakub Neumann, Jana Zenáhlíková, Ivo Hrbáč, Martina Šťastná

PREMIÉRA: 28. 7. 2022

Superman venčí super psa: Výsledek? Je jako z oceli

Superman venčí super psa: Výsledek? Je jako z oceli

Psí hrdinové z Aljašky Togo a Balto zastavili epidemii smrtelné nemoci

Psí hrdinové z Aljašky Togo a Balto zastavili epidemii smrtelné nemoci

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud