Film a knihy v ABC: Princezna rebelka, Frankenstein, Věda po celý rok, Mladí Titáni: Raven

Film a knihy v ABC: Princezna rebelka, Frankenstein, Věda po celý rok, Mladí Titáni: Raven
Sdílej
 
Hlavní hrdinka francouzského animáku Princezna rebelka krade! Komiks Frankenstein je jiná povinná četbě! Malá encyklopedie Věda po celý rok ukazuje, jak moc je věda zábavná. Mladí Titáni: Raven je grafický román o tom, že dospívání je dřina. I pro superhrdinky. Mrkněte na recenze filmu, knížky a komiksů v časopisu ABC 18/2022.

Filmy a komiks v časopisu ABC 18/2022:

FILM

Princezna rebelka

Ještě nemáte dost animovaných princezen? Ovšem pozor, tato je jiná! Od všech ostatních urozených dívek se liší zejména tím, že ve skutečnosti žádnou princeznou není. Dvanáctiletý sirotek Mia se vesele probíjí životem v ulicích středověkého města. Je protřelá a vynalézavá, prostě správná holka. No ale taky je to zlodějka jídla.

Video se připravuje ...

Princezna rebelka: Trailer k filmu • Zdroj: Bontonfilm CZ

Když se na útěku před strážemi převleče do princezniných šatů, její život nabere bláznivé obrátky. Musí zachránit skutečného prince, který se kvůli podlému úskoku proměnil v kočkuře – napůl kočku a napůl kuře. Kromě trojice věrných lasiček doprovází Miu také nemotorný hromotluk, legrační šašek a jeho mluvící maňásek.

Princezna rebelka je francouzský animák o tom, že urozený a šlechetný může být každý. Záleží jen, jaké má srdce. Scenárista a režisér filmu Julien Fournet se podílel na seriálu Esa z pralesa.

REŽIE: Julien Fournet

HRAJÍ: Karolína Křišťálová, Zbyšek Horák, Bohdan Tůma, Jiří Korn, Zuzana

Slavíková

PREMIÉRA: 18. srpna 2022


KOMIKS

Frankenstein

Podle knížky Frankenstein Mary Shelleyové vzniklo několik filmů a k nejslavnějším patří ten první z roku 1931. Jeho lehce strašidelnou atmosféru dokonale zachycuje černobílá kresba nového komiksového zpracování George Besse. Bess se (na rozdíl od filmu) věrně drží děje románové předlohy.

Komiks Frankenstein je jiná povinná četbě! •  ARgo

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud