Film a knihy v ABC: Škola dobra a zla a Avengers

Film a knihy v ABC: Škola dobra a zla a Avengers
Sdílej
 
Škola dobra a zla je nový film o studiích, která nejsou žádná pohádka. Komiks Khonshuova éra přináší nejlepší příběhy Avengers současnosti. Tajemství evoluce odhaluje vše o vývoji života na naší planetě. Ábíčko vybírá nejzajímavější filmy, knihy a komiksy.

Film a knihy v ABC 22/2022:

FILM

Škola dobra a zla

Kdyby byl Harry Potter holka a předurčen stát se místo největšího kouzelníka pohádkovou postavou, mohlo by jeho dobrodružství vypadat podobně jako Škola dobra a zla. Stejnojmennou knižní sérii napsal Soman Chainani, který tvrdí, že jediné, na co se díval do svých osmi let, byly staré disneyovky na videokazetách. Během studií ho pak zaujaly rozdíly mezi původními pohádkami a filmovými adaptacemi. A napadl ho příběh o škole, kde se jejich postavy učí, jak být dobré i zlé.

Video se připravuje ...

Škola dobra a zla: Oficiální trailer • Zdroj: Netflix

Právě na takovou školu se dostanou dvě nejlepší kamarádky a hrdinky nového filmu. Obě si myslí, že z nich budou princezny. Ale skončí na opačných stranách pohádkové barikády. Ohroženo je jejich přátelství i osud pohádkové říše. Velkolepá podívaná chce překvapit, a tak se její děj se svolením autora odehrává trochu jinak než v knižní předloze.

REŽIE: Paul Feig

HRAJÍ: Sofia Wylie, Sophia Anne Caruso, Charlize Theron, Kerry Washington

PREMIÉRA: od 21. 10. na Netflixu


KOMIKS

Avengers: Khonshuova éra

Staroegyptský měsíční bůh Khonshu je v příbězích komiksového vydavatelství Marvel stvořitelem rozpolceného hrdiny Moon Knighta. Ten to sice nikdy neměl v hlavě v pořádku, ale odjakživa stál na správné straně. Jenže teď se obrátil proti svým dřívějším spojencům Avengers.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud