Úžasný Mauric: Na Zeměploše je možné všechno

Úžasný Mauric: Na Zeměploše je možné všechno
Sdílej
 
V humorném světě Zeměplochy, který vymyslel oblíbený spisovatel Terry Pratchett, je možné všechno. Kocour Úžasný Mauric to potvrzuje. Kromě nového animáku se ábíčko zaměřuje taky na nové Lovce mamutů - knížku Ztracen v zemi mamutů a komiksy Batman Detective Comics: Ztráta tváře a Thorgal: Barbar.

Film a knihy v ABC 2/2023:

FILM

Úžasný Mauric

V humorném světě Zeměplochy, který vymyslel oblíbený spisovatel Terry Pratchett, je možné všechno. Třeba i to, aby toulavý kocour Mauric a tlupa všudypřítomných kanálových krys sežraly něco ze skládky u magické univerzity. A kvůli tomu začnou myslet a mluvit.

Animák Úžasný Mauric vznikl podle jedné z mnoha knížek Pratchettovy fantasy série. Volně, neokoukaně a zábavně zpracovává klasický příběh Krysaře, což nám ale nakonec může být jedno. Podstatné je, že se kocour a krysy spřátelí. Najdou si ňoumu, co umí hrát na píšťalu.

Video se připravuje ...

Úžasný Mauric: Trailer v češtině • Zdroj: Bontonfilm CZ

Společně chodí od města k městu a předstírají, že krysař s Mauricem hlodavce vyhání. Dokud nedorazí do jednoho, kde se v podzemí ukrývá děsivé zlověstné tajemství. Úžasná partička se rychle zaplétá do velkého animovaného dobrodružství, které se nebere ani trochu vážně.

REŽIE: Toby Genkel

HRAJÍ: Martin Stránský, Lucie Kušnírová, Roman Hajlich, Jiří Krejčí, Tomáš Juřička

PREMIÉRA: 12. ledna 2023

KOMIKS

Batman Detective Comics: Ztráta tváře

O Batmanovi se říká, že je největší detektiv tak často, že si z toho jeho nepřátelé dělají legraci. Tentokrát se do Temného rytíře trefuje jeho úhlavní nepřítel Two-Face, ale jen ho škádlí. Ve skutečnosti dlouhodobí soupeři spojili síly v boji za záchranu města Gotham před zákeřnou teroristickou organizací. A nechybí u toho ani policejní komisař Gordon.

Komiks Batman Detective Comics: Ztráta tváře •  BB/art

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud