Myška a medvěd na cestách: Jako z Pyšné princezny

Myška a medvěd na cestách: Jako z Pyšné princezny
Sdílej
 
Francouzský animák Myška a medvěd na cestách volně navazuje na film a seriál O myšce a medvědovi. A obsahuje zvrat jako z Pyšné princezny. O co jde? Plus film dobrodružná podívaná Chupa, komiks Fantastická čtyřka: Kruh se uzavírá a knížka Jak si postavit kolo (za víkend).

Film a knihy v ABC:

FILM

Myška a medvěd na cestách

Francouzský animák O myšce a medvědovi byl nominovaný na Oscara a vznikl podle něho stejnojmenný seriál. Na obojí navazuje novinka, ve které upovídaná myška Celestina a bručící medvěd Ernest vyrazí na cesty. Jejich cílem je medvědova rodná země Breptánie. V kraji zaslíbeném hudbě i hudebníkům chtějí sehnat náhradu za omylem rozbité housle.

Jenže následuje zvrat jako z Pyšné princezny, když hrdinové nečekaně zjistí, že v celé Breptánii je zakázáno zpívat a není na co tančit. Ernest a Celestina se tímto nesmyslem rozhodně nemíní řídit, zejména když se potkají s hrdinnými členy hudebního odboje. Společně se pokusí tuto nespravedlnost a nesmyslnost napravit, aby se do medvědí země vrátila nejen hudba, ale i radost, kterou dokáže v každém probudit.

REŽIE: Julien Chheng, Jean-Christophe Roger

HRAJÍ: Martina Šťastná, Igor Bareš, Pavel Šrom, Ivana Korolová, Jan Vondráček, Radovan Vaculík

PREMIÉRA: 20. dubna 2023

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

FILM

Chupa

Dobrodružný film pro celou rodinu na motivy mrazivého mýtu o mexické příšeře? Ano! Chupa (čti Čupa) vychází z pověstí o tajuplné Čupakabře, ale příběh se výrazně inspiruje legendárním snímkem E. T. – Mimozemšťan. Vždyť režisér Jonás Cuarón se dobrovolně přiznal, že je jeho velkým fanouškem. Proto taky Chupa není žádné krvelačné monstrum.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud