Jednorožci: Věční bojovníci se inspirovali u Supermana

Jednorožci: Věční bojovníci se inspirovali u Supermana
Sdílej
 
Jednorožci jsou Věční bojovníci, kteří jako jediní můžou zastavit plíživé zlo v ulicích Londýna 19. století. Podobu steampunkového fantasy seriálu slavného animátora Genndyho Tartarovského inspirovaly staré animáky se Supermanem i anime Astro Boy. 

Film  a knihy v ABC:

SERIÁL

Jednorožci: Věční bojovníci

Genndy Tartarovsky je animátor, který se proslavil svébytným stylem. Natočil filmovou sérii Hotel Transylvánie nebo seriály Samuraj Jack a Dexterova laboratoř. Možná jste od něj viděli i původní verzi Star Wars: Klonových válek, která vypadá na první pohled jinak, než následný digitálně animovaný seriál.

Teď je tady úplná novinka. Seriál Jednorožci: Věční bojovníci vypadá přesně natolik podivuhodně, jak od Tartarovského čekáte. Rušnými ulicemi Londýna 19. století, který je zahalený hustým smogem, se plíží nebezpečné zlo.

Zastavit ho může jenom skupina věčných válečníků. Říkají si Jednorožci. Jenže kromě párou poháněného robota Koperníka nedopatřením všichni obživli v těle náctiletých. Podobu fantasy seriálu, který nezapře pořádnou dávku steampunku, inspirovaly staré animáky se Supermanem i japonská legenda Astro Boy.

TVŮRCE: Genndy Tartakovsky

HRAJÍ: Hazel Doupeová, George Webster, Jacob Dudman, Grey Griffin, Jeremy Crutchley

PREMIÉRA: od 5. května na HBO Max

Nej animáky roku 2023: Na AniFilmu?

Nej animáky roku 2023: Na AniFilmu?

SERIÁL

Naše planeta

Nadupaných přírodovědných pořadů není nikdy dost, a tak je tady pokračování opravdu velkolepě natočeného seriálu Naše planeta. Znovu se na něm podílel nejen legendární přírodovědec a dokumentarista David Attenborough, ale i jeho dlouholetí spolupracovníci producenti Alastair Fothergill a Keith Scholey.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud