Bella a Sebastian: Nová generace kluka se psem

Bella a Sebastian: Nová generace kluka se psem
Sdílej
 
Klasický příběh o přátelství kluka a psa Bella a Sebastian byl znovu zfilmován pro novou generaci. Ale věděli jste, že původně nevznikl podle oblíbené knížky? Plus komiks Avengers: Do nitra Phoenix a knížky Ghibliotéka a Kluk v kopačkách.

Film a knihy v ABC 5/2023:

FILM

Bella a Sebastian: Nová generace

Bella a Sebastian je klasický příběh, který byl už několikrát zpracován do filmové nebo televizní podoby. Všechny vycházejí z románu spisovatele Cécila Aubryho. Věděli jste, že vznikl až podle legendárního půl století starého černobílého seriálu? Ano, původně bylo dojemné dobrodružství chlapce a jeho věrného psího přítele připraveno pro televizní vysílání.

Ale Nová generace ho znovu prožívá na podstatně větším stříbrném plátně. Děj filmu je podobný. Desetiletý Sebastian z města tráví prázdniny na horách. Vůbec ho to nebaví, protože musí pomáhat rodině s ovcemi. Pak narazí na obrovského bílého psa Bellu, kterého jeho zlý majitel ošklivě týrá. A tak se Sebastian rozhodne udělat všechno pro to, aby mu pomohl.

Novou generaci natočil Pierre Coré, který má za sebou animák Sahara nebo dobrodružnou Fantastickou výměnu.

REŽIE: Pierre Coré

HRAJÍ: Robinson Mensah Rouanet, Michèle Laroqueová, Alice Davidová, Caroline Angladeová

PREMIÉRA: 2. března 2023

KNIHA

Ghibliotéka

Animačnímu studiu Ghibli se někdy přezdívá „japonský Disney“. Už nám udělalo radost tak skvělými filmy jako je Princezna Mononoke, Můj soused Totoro nebo Naušika z Větrného údolí. Přehled všech jeho celovečeráků najdete v knížce Ghibliotéka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud