Národ velryb: Filmová expedice za vládci oceánů

Národ velryb: Filmová expedice za vládci oceánů
Sdílej
 
Nový francouzský přírodovědný film Národ velryb přináší dobrodružnou expedici za vládci oceánů. Plus návrat Petra Pana v disneyovce Peter a Wendy, Mia a já ve filmu nebo komiksový Batman.

Film a knihy v ABC:

FILM

Národ velryb

Velcí hrdinové jako stvořeni pro velké plátno. To jsou majestátní kytovci v Národu velryb. Nový francouzský přírodovědný film zachycuje nečekaně vzrušující život podmořských tvorů, o kterých se dočtete i v ábíčku 9/2023. Film navíc přibližuje jejich obrovský význam pro celý ekosystém.

Všechno začíná jednoho dne, když malý chlapec objeví velrybu vyplavenou na pláži. Během boje za záchranu jejího života zároveň prožijeme objevnou výpravu za současnými kytovci i jejich předky z dávné minulosti – vždyť velryby obývají světové oceány od nepaměti.

Jak se mezi sebou domlouvají a dá se to vůbec zjistit? Jak spolupracují při lovu? Kde tráví zimu a kde léto? A můžou i velrybí mláďata zlobit své rodiče? Odpovědi na všechny tyto otázky se dozvíte na nezapomenutelné filmové expedici za Národem velryb.

REŽIE: Jean-Albert Lièvre

PREMIÉRA: 20. dubna 2023

Obři s cedníkem: Jak si velryby plní břicho

Obři s cedníkem: Jak si velryby plní břicho

FILM

Peter Pan a Wendy

Mladý dobrodruh Peter Pan se proslavil jako létající chlapec, který nemohl nebo odmítl vyrůst. Nejspíše ho znáte díky animované disneyovce, ve které Peter zavede překvapenou dívku Wendy do kouzelné Země Nezemě.

Příběh nového hraného fantasy filmu je prakticky stejný. Dospívající Wendy a její bratři se zapojí do boje proti zlým pirátům po boku Peterových Ztracených chlapců (mezi kterými jsou tentokrát i ostré holky).

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud