Nový animák slibuje mumie, jaké v Egyptě neviděli

Nový animák slibuje mumie, jaké v Egyptě neviděli
Sdílej
 
Tisíce let staré živé mumie vyrazí do současného Londýna. Nový animovaný film představuje starověký Egypt tak, jak ho ještě neviděli ani nejzkušenější archeologové. Plus komiks Zázraky od Marvelu a nové ilustrované vydání Harryho Pottera.

Film a knihy v ABC 3/2022:

FILM

Mumie

Starodávný Egypt, pyramidy, zafačovaní nebožtíci. To známe! Ale věděli jste, že hluboko pod tím vším se v útrobách země ukrývá tři tisíce let staré město živých mumií? Patří mezi ně i svobodomyslná princezna Nefer a nezodpovědný Thut, kteří dostali příkazem, že se musí povinně vzít. Jenže k tomu potřebují královský snubní prsten. A toho se zrovna zmocnil zvídavý archeolog.

Video se připravuje ...

Animovaná Mumie ukazuje Egypt, jaký jsme ještě neviděli • Zdroj: Vertical Entertainment

A tak Thut, Nefer a jejich doprovod včetně ochočeného mláděte krokodýla vyrazí na výpravu do lidského světa. Jak si poradí s neznámým prostředím současného Londýna? Určitě velice vtipně, i když je přitom čeká nejedno překvapení. Tím největším je, že se navzdory všem plánům začínají mít rádi.

Španělská animovaná komedie slibuje mumie, jaké ještě neviděli ani nejzkušenější egyptologové.

Hrají: Martin Písařík, Berenika Kohoutová, Danny Gabriel, Petr Stach, Lumír Olšovský

Premiéra: 2. února 2023

KOMIKS

Zázraky

Zázraky je legendární komiks vydavatelství Marvel, který vás přesvědčí, že superhrdinové existují. V roce 1994 vytvořili Kurt Busiek (Avengers: Na věky věků, Do boje!) a Alex Ross (Království tvé) minisérii, která i po tak dlouhé době vypadá lépe a realističtěji než většina ostatních komiksů. To proto, že Busiek se opřel o dlouholeté scenáristické zkušenosti a Ross o umělecký talent. Každá stránka vznikala na malířském plátně a patřičně bere dech.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud