Film a knihy v ABC: Divnosvět připomíná dobrodružství Indiana Jonese

Film a knihy v ABC: Divnosvět připomíná dobrodružství Indiana Jonese
Sdílej
 
Animovaná sci-fi komedie Divnosvět lehce připomíná příhody Indiany Jonese. Hlavními hrdiny nové české pohádky Největší dar jsou slovanská božstva. Dokument Adam Ondra: Posunout hranice zjišťuje, jak vypadá běžný den olympijského lezce. Komiksy Star Wars: Vader a Vyvolený nabízí příležitost srovnat dvě různé tváře nejpopulárnějšího zloducha. Ábíčko vybírá nej filmy a komiksy.

Film a knihy v ABC č. 24/2022:

FILM

Divnosvět

Šestnáctiletý Owen je nejmladším členem dobrodružně založené rodiny objevitelů, která se proslavila odvážnými výpravami do neznáma. Osobně by to nejradši hodil všechno za hlavu. Jenže štěstí mu nepřeje, a tak s ostatními zabloudí do neprobádaného, zrádného a značně zvláštního světa. Tam se setkává s třínohým psem, rošťáckou potvůrkou jménem Flek, ale i spoustou hladových predátorů.

Video se připravuje ...

Animovaná sci-fi komedie Divnosvět připomíná příhody Indiany Jonese • Zdroj: Falcon

Animovaná sci-fi komedie Divnosvět lehce připomíná příhody Indiany Jonese. Animátoři se inspirovali vším možným od hub až po améby a zároveň se museli patřičně naladit. Don Hall (Velká šestka), který režíroval film spolu s Qui Nguyenem (napsal animák Raya a drak), je pobízel, aby se odvázali. A aby vymysleli svět, který je fakticky pořádně divný.

REŽIE: Don Hall, Qui Nguyen

HRAJÍ: Martin Písařík, Miloslav Mejzlík, Michal Kuboušek, Simona Babčáková, Sandra Pogodová

PREMIÉRA: 24. listopadu 2022

FILM

Největší dar

Radegast a další slovanská božstva jsou hlavními hrdiny nové české pohádky, která se odehrává v dávných dobách na Valašsku. Když se jejich svět prolne s osudy svérázných obyvatel jedné obyčejné vesnice, začnou se dít věci! Bohyně jara Vesna touží po lidském životě, protože se zamilovala do statného ogara. A mezitím zrádná Morena kuje pikle, aby uvrhla na svět věčnou zimu. Bozi a lidé musí poprvé spojit síly.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud