Film a knihy v ABC: Willow je vlastně takový hobit

Film a knihy v ABC: Willow je vlastně takový hobit
Sdílej
 
Po více než třiceti letech došlo na pokračování / novou verzi kultovního fantasy Willow, které se inspirovalo dobrodružstvím hobita z Pána prstenů. Plus komiksy Asgard a knihy World of Warcraft: Putování Azerothem – Kalimdor, Čuprmani: Případ zvíře a G2R - Tajemná hra.

Film a knihy v ABC č. 25/2022:

SERIÁL

Willow

Šestice nesourodých dobrodruhů vyrazí na podivuhodnou cestu daleko za hranice domova. Ve fantastickém světě plném kouzel a nebezpečných nepřátel se musí vypořádat s vlastními démony. Jinak to bude konec všeho! Nová osmidílná minisérie Willow volně navazuje na stejnojmenný film z roku 1988.

Video se připravuje ...

Willow: Trailer k seriálu na Disney+ • Zdroj: Disney+/YouTube

Po úspěchu Hvězdných válek se George Lucas (znovu) inspiroval Pánem prstenů a vymyslel fantasy pohádku o magickém souboji Dobra se Zlem. Nebyl to hit, ale z filmu se postupně stal takový kult, že po více než třiceti letech došlo na pokračování / novou verzi.

Titulní Willow je vlastně takový hobit. Teď už je o dost starší, zato se stává vůdcem skupiny tak mladých hrdinů a hrdinek, že by mohli být vašimi sourozenci. Láska, nenávist, přátelství, ostré meče, kouzelnické hůlky, skřeti… Willow slibuje všechno, co by ve fantasy nemělo chybět.

REŽIE: Stephen Woolfenden

HRAJÍ: Warwick Davis, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Erin Kellyman, Tony Revolori

PREMIÉRA: 30. listopadu 2022 na Disney+

KOMIKS

Asgard

Xavier Dorison a Ralph Meyer jsou známí i u nás díky syrovým dobrodružným příběhům z Divokého západu (Hrobař) nebo ze středověku (Třetí zákon). Jejich drsní hrdinové neustupují ani tváří v tvář smrti. Napínavý děj komiksového alba Asgard se odehrává pro změnu v době Vikingů.

Asgard: Mrazivé komiksové dobrodružství •  Jiří Vybíral

Odvržený lovec příšer vyplouvá na životu nebezpečnou výpravu s úkolem zbavit místní ledové vody krvežíznivého monstra. Provází ho jen dospívající dívka a hrstka nebohých odvážlivců. Lov nevychází podle plánu a rychle se mění na hororový zápas o přežití.

Scenárista Dorison vychází ze severských mýtů a legend, ale zároveň se inspiruje klasickým literárním příběhem o Bílé velrybě. Kreslíř Meyer kraluje v dramatických akčních scénách i širokoúhlých záběrech krajiny. Druhé vydání doplňují zajímavé bonusy.

SHRNUTÍ: Dobrodružství stejně mrazivě jako prostředí, kde se odehrává.

AUTOR: Xavier Dorison, Ralph Meyer

VYDÁVÁ: Josef Vybíral, 2022, 128 stran

KNIHA

World of Warcraft: Putování Azerothem – Kalimdor

Zekhan a Rexxar, oba vážení členové Hordy, se vydávají na inspekční cestu. Mají zjistit, v jakém stavu je krajina Kalimdoru, ale i osady a města a vedle toho splnit jeden malý úkol. A vy jste u toho s nimi. Putování Azerothem není tradiční beletrie, ale místopisná kniha, ve které si čtete o historii lokací, jejich obyvatelích a nebezpečí či záhadách.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud