Super animák Nimona: Akční, zábavný a LGBT+

Super animák Nimona: Akční, zábavný a LGBT+
Sdílej
 
Super animák Nimona je akční, zábavný a stejně jako komiksová předehra reprezentuje komunitu LGBT+. Plus Ostrov lebek a recenze komiksů Avengers 9: She-Hulk proti světu a Batman #13: Baneovo město II.

Film a knihy v ABC:

FILM

Nimona

Čím dál odvážnější, neokoukanější a drzejší animáky jsou v kurzu. Po nedávném Spider-Manovi přišla na řadu Nimona. Film, který také vznikl podle stejnojmenné komiksové předlohy, ale není o žádných superhrdinech. Místo toho se odehrává ve fantastickém, skoro pohádkovém středověkém světě.

Hlavní hrdinka umí měnit podobu a rozhodne se pomoct rytíři, jenž se snaží znovu vybojovat ztracenou čest. Jediný problém: Jako ze řetězu utržená a impulzivní Nimona je ve skutečnosti příšera, kterou dostal za úkol zlikvidovat.

Oceňovaná komiksová předloha proslula všudypřítomným humorem a reprezentací komunity LGBT+. Film od režisérů Špiónů v převleku se toho drží, i když vypadá mnohem akčnější.

REŽIE: Nick Bruno, Troy Quane

PREMIÉRA: od 30. června 2023 na Netflixu

Nej animáky roku 2023: Na AniFilmu?

Nej animáky roku 2023: Na AniFilmu?

KOMIKS

Avengers 9: She-Hulk proti světu

Zimní hlídka jsou nejmocnější superhrdinové Ruska. A i když si (skoro všichni) zaslouží zadupat do země jako v novém příběhu Avengers, je zábavné vidět je na začátku zazářit v akci. Během prvního, ale ani zdaleka ne posledního nečekaného zvratu událostí pronikají na přísně střeženou základnu a unášejí She-Hulk.

Avengers 9: She-Hulk proti světu •  Crew

Následuje velkolepé dobrodružství, které postupně přerůstá do ještě epičtější ságy. Na to je scenárista Jason Aaron (Thor: Zabiják bohů) mistr. V jeho sérii s Avengers se zároveň proplétá několik linií průběhu a každá vyvolává stejně naléhavý pocit důležitosti. Sotva si hlavní hrdinové oddychnou, je jasné, že o pár stránek dál budou mít zase plné ruce práce.

SHRNUTÍ: Název sice odkazuje na komiksovou událost Hulk proti světu, ale tentokrát se to vyvíjí jinak.

AUTOR: Jason Aaron, Javiér Garrón

VYDÁVÁ: Crew, 2023, 184 stran

Spider-Man zábavně mixuje super akci a všední trable

Spider-Man zábavně mixuje super akci a všední trable

SERIÁL

Ostrov lebek

Tajuplnou mlhou zahalený Ostrov lebek je poslední neprozkoumané místo na Zemi. Ovšem z dobrého důvodu. Místní exotická krajina se hemží různými druhy pravěkých monster, kterým vládne legendární King Kong. Nový anime seriál volně navazuje na zábavný film Kong: Ostrov lebek z roku 2017. Ale nemusíte ho znát, abyste si to užili.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud