Shazam: Hněv bohů - Rodina je základ týmu

Shazam: Hněv bohů - Rodina je základ týmu
Sdílej
 
Hlavního hrdinu nové superhrdinské komedie Shazam: Hněv bohů tíží otázky, na něž jeho pediatr nemá žádnou odpověď. Ať to dopadne jakkoli, je jisté, že rodina je základ týmu... Ábíčko vybírá nej nové filmy a knihy.

Film a knihy v ABC 6/2023:

Shazam: Hněv bohů

Mezi armádami dnešních superhrdinů je Shazam výjimečný tím, že v těle supermana ukrývá mladého chlapce. A podle toho se i chová. Místo filozofického dumání nad velkou mocí a přímo úměrnou zodpovědností se raduje z toho, že zrovna hodil autem po drakovi chrlícím oheň přímo v ulicích Filadelfie.

Ale zároveň si není jistý, kde je jeho místo nebo jaká má být jeho role. Vždyť přišel až po jiných hrdinech, kteří jsou zvlášť silní a skoro nezničitelní. Jeden z nich má dokonce podobný červený superhrdinský oblek s bleskem na prsou.

Jak být superhrdinou?

Hlavního hrdinu nové superhrdinské komedie pro celou rodinu zkrátka tíží otázky, na něž jeho pediatr nemá žádnou odpověď. Jenže už brzy bude mít docela jiné starosti. Dospívající Billy získal schopnosti od tajuplného čaroděje. Když vykřikne zaklínadlo „SHAZAM!“, získá sílu antických bohů. A po epické bitvě na konci prvního filmu jsou na tom podobně i jeho adoptovaní sourozenci.

Celá šestice spolupracuje jako jeden tým, i když někdy to jde ztěžka. Na to, jak být superhrdinou, neexistuje žádný manuál. Ani na to, jak si poradit, když vám na dveře najednou zaklepou (zlé) bohyně a chtějí získat darovanou moc zpátky pro sebe.

Strach a legrace najednou

Šlamastyka je o to příšernější, že kromě tří božských Dcer Atlase se Shazamova rodinka musí vypořádat s bestiemi volně vypuštěnými do světa. Kromě zmíněného draka dojde třeba na bájné minotaury, harpyje nebo jednooké kyklopy.

Režisér David F. Sandberg, který natočil už první film a předtím si nabrousil zuby na úspěšných hororech, slibuje speciální mix (přístupného) strachu a teenagerovské legrace najednou.

REŽIE: David F. Sandberg

HRAJÍ: Zachary Levi, Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Rachel Zeglerová, Adam Brody, Ross Butler

PREMIÉRA: 16. března 2023

Batman se vrací: První trailer na Flashe s Temnými rytíři

Batman se vrací: První trailer na Flashe s Temnými rytíři

KOMIKS

Batman: Baneovo město I

Bruce Wayne prohrál. Našeho Batmana porazil jeho otec, Batman z paralelního světa, který se nezván přestěhoval do Gothamu. Likviduje každého, kdo se k němu nepřidá a postaví se mu do cesty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud