DCU: Filmy, seriály, co se chystá

DCU: Filmy, seriály, co se chystá
Sdílej
 
Chystá se úsvit nových superhrdinů. Batman, Superman, Wonder Woman a Liga spravedlnosti odchází na odpočinek. DCEU končí. DCU začíná. Jaké filmy a seriály podle komiksů vydavatelství DC nás čekají? Trailery, fotky, plakáty, data premiér a novinky.

Úsvit nových superhrdinů

Režisér James Gunn má novou práci. Hned po Strážcích galaxie přesídlil od Marvelu ke konkurenci. Společně s dlouholetým spolupracovníkem producentem Peter Safranem startuje úplně novou vlnu filmů a seriálů (i animovaných) podle komiksů vydavatelství DC. Zapomeňte na Supermana – a jednoho z Batmanů posledního desetiletí. Mění se všechno. Skoro.

Už zase Superman a Batman!

Před několika týdny Gunn představil svou novou vizi DC Studios - DCU: DC Universe. Připravované filmy a seriály se budou po vzoru Marvelu postupně proplétat v úvodní fázi Gods and Monsters - „Bohové a monstra“.

Gunn se chystá režírovat film Superman Legacy (česky: Supermanův odkaz) s úplně novým a mladším Mužem z oceli. Chystá se taky další Batman s jiným hercem. Ve filmu The Brave and the Bold (Stateční a odvážní) Temného rytíře pozlobí jeho vlastní mladý syn, o kterém doteď nevěděl. Ale zároveň vznikne také dříve oznámené pokračování, které navazuje na loňského Batmana a odehrává se samostatně mimo hlavní sérii.

Už žádný Flash a Aquaman?

Naopak se současnými hrdiny, jako je Flash a Aquaman, se teď zřejmě nepočítá. Podobně na tom může být i nový superhrdina Blue Beetle. I když jejich vlastní nové filmy teprve míří do kin! Flash vyrazí do mnohovesmíru a dobrodružství, jaké přitom zažije, by mohlo oddělit to, co už jsme viděli od všeho, co teprve přijde.

Má toho být hodně: Třeba filmy se Supergirl a Bažináčem, seriály s hned dvěma Green Lanterny nebo kresleným týmem Creature Commandos, ve kterém nechybí ani Frankenstein… James Gunn má ambiciózní plány a těžký úkol. Jako udělat superhrdinu z mluvícího mývala a hit ze Strážců galaxie.

Flash ⚡ udeřil dvakrát! Blýská se na úsvit DCU?

Flash ⚡ udeřil dvakrát! Blýská se na úsvit DCU?

Zbývající filmy DCEU:

  • Flash (15. 6. 2023)

  • Blue Beetle (17. 8. 2023)

  • Aquaman and the Lost Kingdom (21. 12. 2023)


Nové filmy a seriály DCU:


Creature Commandos

Creature Commandos •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: Viola Davis, Sean Gunn, Indira Varma, Frank Grillo

Sedmidílný animovaný seriál o neobvyklém týmu se super schopnostmi, ve kterém nechybí Frankensteinovo monstrum, jeho nevěsta, ani Weasel ze Sebevražedného oddílu. Creature Commandos se chystá pro HBO MAX.

Waller

Waller •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: Viola Davis

Amanda Waller je šéfka tajné vládní agentury, která spolupracuje s různými superhrdiny i zločinci (nebo je využívá). Aby dosáhla svého, nezastaví se před ničím. Viola Davis si zopakuje roli ze Sebevražedných oddílů. Animovaný seriál vzniká jako spin-off „nepřístupné” podívané Peacemaker a připravuje se pro HBO MAX.

Superman: Legacy

Superman Legacy •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: červenec 2025

Herci: ?

James Gunn si bere osobně na starost úplně nový film se Supermanem. Ten má v plné parádě odstartovat první fázi DCU (předchozí animované seriály jsou považovány za „předkrm”). Hlavního hrdinu si zahraje někdo jiný než Henry Cavill, který je bývalým Mužem z oceli.

Lanterns

Lanterns •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Vesmírní policisté z jednotky Green Lantern se dočkají hraného seriálu se známými komiksovými hrdiny, kterými jsou Hal Jordan a John Stewart. Seriálu, který je považován za jednu z nejdůležitějších částí celé ságy DCU, se připravuje pro HBO MAX.

The Authority

The Authority •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Film podle komiksu o super týmu s extrémními metodami „práce” slibuje netypickou podívanou - The Authority nejsou typicky hodní superhrdinové, ale věří, že se po nich chce, aby udrželi přední linie obrany proti ještě většímu zlu. Uvidíme v kinech.

Paradise Lost

Paradise Lost •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Ve filmech Wonder Woman a Wonder Woman 1984 jsme měli příležitost nahlédnout do království Amazonek na ostrově Themyscira. Díky seriálu Paradise Lost, který je popisován jako něco na způsob Hry o trůny, se tam budeme moct zabydlet. Souboj o moc plný politických intrik a pletich se připravuje pro HBO MAX.

Batman: The Brave and the Bold

The Brave and the Bold •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Úplně nový Batman, už zase! Temného rytíře si zahraje další nový herec ve filmu inspirovaném dnes už klasickými komiksovými příběhy Granta Morrisona. V nich se Batman seznamuje se synem, o kterém nevěděl, že ho má: vražedným náctiletým zabijákem.

Booster Gold

Booster Gold •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Booster Gold je poměrně neschopný týpek z budoucnosti, který využívá jednoduché budoucí technologie k tomu, aby se mohl vydávat za superhrdinu. Hraný seriál bude streamovat HBO MAX.

Supergirl: Woman of Tomorrow

Supergirl: Woman of Tomorrow •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Supermanova sestřenice měla vlastní seriál (nedávno) i film (dávno). Nová verze se inspiruje komiksovou mini sérií Toma Kinga (píše Batmana). Z filmu má být patrný rozdíl mezi Mužem z oceli, kterého vychovali milující náhradní rodiče, a Ženou zítřka, jež prvních 14 let života vyrůstala obklopená zkázou na umírající planetě Krypton.

Bažináč (Swamp Thing)

Swamp Thing •  DC Comics/DC Studios

Premiéra: ?

Herci: ?

Bažináč už se objevil v osmdesátníkových býčkových filmech i nedávném neméně nepovedeném seriálu (pokud tě zajímá, sáhni radši po komiksech, které vyšly i v češtině). Připravovaný filmový horor má uzavřít první fází DCU.

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

 

Články odjinud